18 Nisan 2024 Perşembe

Antalya Kadın Platformu: Ebru İntibay yalnız değildir

Antalya Kadın Platformu, baskın ile gözaltına alınan Kadın Savunma Ağı'ndan Ebru İntibay için Attalos Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Antalya'da 30 Mart'ta düzenlenen Kızıldere anmasına katıldıkları gerekçesiyle 6 kişi gözaltına alındı. Antalya Kadın Platformu gözaltına alınan Kadın Savunma Ağı üyesi ve Antalya Halkevi Şube Sekreteri Ebru İntibay için Attalos Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Antalya Kadın Platform'nun çağrısıyla Attalos Meydanda toplanan kadınlar, "Ebru İntibay yalnız değildir. Gözaltılar serbest bırakılsın" yazılı pankart taşıdılar.

AKP-MHP ortaklığının artık yolun sonuna geldiğinin farkın olduğu söyleyen kadınlar açıklamalarında şu    ifadelere yer verdi:

"Hak ve adalet taleplerine karşı tahamülsüzlüğü ve  yönetememe krizini kadınlara, öğrencilere, işçilere, gazeteci ve aydınlara kısaca muhalif tüm kesimleri terörist algısı yaratarak topyekün şavaş açan iktidar ve yandaşları da artık yolun sonuna geldiğinin farkındalar.

"Bugüne kadar ayrımcı, cinsiyetçi, milliyetçi, gerici, politikalarla yarattığı baskıya karşı hak talebiyle sokaklara çıkan, direnen kadınlar, öğrenciler, emekçiler, lgbti+ler, eşit yaşamı savunanlar, doğayı ve yaşamı savunanlar eşitlik, adalet, Özgürlük ve barış talebimizi ısrarla ve inatla savunmaya devam edeceğiz.

"AKP-MHP ittifakının sindiremediği, diz çöktüremediği muhalif kesimleri baskı ile sindirme, topluma korku salmaya yönelik uygulamaları bugüne kadar nasıl etkili olmadıysa bundan sonra da fayda etmeyecek.

"Ebru İntibay bu süreçte daha önce de gözaltına alınsa da asla susmadı. Kadın ve Lgbti+ mücadelesinin en ön saflarında yer almaya devam etti. Gerek kadına yönelik şiddete, kadın cinayetlerine,İktidarın Lgbti+lara yönelik nefret söylemlerine, lgbti+lere yönelik saldırılarına, gerekse yine iktidarın İstanbul Sözleşmesini hedef alması, yok saymasına nihayetinde Sözleşmeden hukuksuzca çekilmesine karşı Antalya Kadın Platformu olarak gerçekleştirdiğimiz her eylemde ön saflarda yeralmış, sözünü yüksek sesle söylemiştir.

"Biliyoruz ki, Ebru İntibay ve diğer gözaltına alınanlar serbest kalacak. Ve yine bu meydanda birlikte sesimizi eşitlik ve adalet için yükseltmeye devam edeceğiz. Bu operasyonlarla, gözaltılarla kadınları susturamayacaksınız."