9 Mayıs 2024 Perşembe

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Karanlık gider Gezi kalır

Gezi direnişinin 8. yılı dolayısıyla Antalya Attalos Meydanı'nda basın açıklaması yapan Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, iktidarın o günden bugüne artan baskı ve uygulamalarını hatırlattı. Açıklamada, "Karanlık gider Gezi kalır. Birleşe birleşe kazanacağız" mesajı verildi.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Gezi direnişinin 8. yılı dolayısıyla attalos Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Gezi şehitlerinin fotoğraflarının taşındığı eylemde yapılan konuşmada, "Sekiz yıl önce, bu iktidar insanlık onurumuza dokunduğu için, haklarımızı gasp ettiği için, kentsel hafızamızı yok ettiği için, doğayı ranta kurban ettiği için, bize yaşam alanı bırakmadığı için Gezi'de buluşmuş, bir arada olmanın coşkusunu, gerçeği haykırmanın gururunu, direnmenin onurunu yaşamıştık" denildi.

Açıklamada, o günden bugüne, rejimin daha da baskıcı bir hal aldığı, doğayı talan eden uygulamaların arttığı, işçi grevlerinin yasaklandığı, işsizliğin büyüdüğü, yoksulluğun arttığı ve yaşam hakkının yok sayıldığı kaydedildi.

"O kürsülerden çekilen azarlar, savrulan tehditler, hukuksuz yargılamalar, siyasi tutuklamalar hepsi korku salmak için, çünkü iktidarlarını ayakta tutabilmenin tek yolu bu" denilen açıklamada, "Ama bir şeyi unutuyorlar: Gezi başlı başına bu halkın eşitlik, özgürlük, adalet umududur" ifadelerine yer verildi.

Söz konusu uygulamalara karşı, "Karanlık gider Gezi kalır" mesajı verilen açıklama, "Farklılıklarımızın her birinin eşit değerde görüldüğü, özgürce bir yaşam sürebildiğimiz, savaşın değil barışın egemen olduğu sömürünün son bulduğu bir hayatı var etmek amacıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz" ifadeleriyle sona erdi.