18 Mayıs 2024 Cumartesi

Antalya Barosu Başkanı: Bizi davalarla korkutamazsınız

Antalya Barosu Başkanı Balkan hakkında, Ulaş Bardakçı ve Deniz Gezmiş ile ilgili sosyal medya paylaşımları bahane edilerek Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Hakkındaki soruşturmaya tepki gösteren Balkan, "Biz Avukatız. Saraylar, saltanatlar tanımayız. Asla korkutamazsınız" dedi.

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan hakkında soruşturma başlatıldı. Balkan hakkında, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ulaş Bardakçı ve Deniz Gezmiş ile ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımları yer alıyor.

Hakkında hazırlanan iddianameye ilişkin sosyal medya hesabından bilgi veren ve açıklama yapan Antalya Barosu Başkanı Balkan, "19 Şubat 2016'da T24'te yayınlanan 'Ulaş Bardakçı 44 yıl önce bugün öldürüldü: THKP-C'nin kutup yıldızı' başlıklı haberi retweet ettiğim, yine aynı tarihte 'Rasih Ulaş Bardakçı… 19 Şubat 1972… Unutmayız…'

"28 Şubat 2021'de 'Herkesin bir Deniz'i olmalı! #Deniz Gezmiş #28Şubat1947 #iyikidoğdunDeniz' yazdığım için hakkımda suçu ve suçluyu övme suçundan dava açılmıştır. Heyecanla duruşmayı bekliyorum. Demokrasiye, hukuka ve yargıya dair konuşacağız. Asla korkutamazsınız!" ifadelerine yer verdi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandığı bilgisinin Antalya Barosu'na değil Türkiye Barolar Birliği'ne verilmesine de tepki gösteren Balkan, "Hukuk cahili misiniz, perde arkasını deşelim mi? Biz avukatız. Saraylar, saltanatlar tanımayız!" diye kaydetti.

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, son olarak oğlunun ismini Ulaş Bardakçı'dan aldığını belirtti, "Oğlum ismini Ulaş Bardakçı'dan aldı. Antalya Cumhuriyet Başsavcısı, beni bununla mı korkutacaksın?! Vız gelir, tırıs gidersiniz. Duruşmaya bekliyorum" ifadelerine yer verdi.