28 Mart 2024 Perşembe

Annelerden KDP'ye tepki: Kirli savaşı durdur

Anneler Günü dolayısıyla Mersin'de bir araya gelen Barış Anneleri, AKP ve KDP'nin sınır ötesine yönelik saldırılarına tepki gösterdi, Barzani'ye, "Bu kirli savaşı durdur" çağrısı yaptı.

Mersin Barış Anneleri, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUHAY DER), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Anneler Günü kapsamında Mersin'de eylem yaptı.

Özgür Çocuk Parkı'nda "Zaman tecridi kırma, kadını özgürleştirme zamanıdır" pankartı açan kadınlar, "Bimre xiyanet", "Hune me qir bikin xweli li sere we be" ve "Bijî berxwedana dayîkan" dövizleri taşındı. Açıklamaya HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ile il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

'BU KİRLİ SAVAŞ DURSUN'
Barış Annesi Şemse Bağdu, Güney Kürdistan'da süren işgalci savaşa değindi, "Bugünü tüm yüreği yanan annelere armağan ediyorum. Bugün yüreğimiz yanıyor bu kirli savaş dursun. Bu kirli savaş dursun. Yeter artık" dedi.

Açıklamanın ardından kadınlar "Savaşa hayır barış hemen şimdi", "Jin jiyan, azadî" sloganlarıyla HDP İl binasına yürüdü, burada etkinlik düzenledi.