5 Mayıs 2024 Pazar

Anne Şenyaşar: Oğlum çıkmayacaksa ölümüm adliye önünde olsun 

Adalet Nöbeti'nin 332. gününde seslenen anne Şenyaşar, "Artık yeter oğlumu göreyim. Eğer oğlum bırakılmayacaksa da ölümüm adliye önünde olsun" dedi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti 332. gününü tamamladı. 

Şenyaşar ailesi sabahın erken saatlerinde katledilen yakınlarının fotoğraflarıyla nöbete başladı.

Anne Şenyaşar, bir yıldır adliye önünde soğuk havalara rağmen nöbeti sürdürdüklerini söyledi. "Kimse bizi görmüyor mu?" diye soran Şenyaşar, oğlunun serbest bırakılması için oturduğunu söyledi. Anne Şenyaşar, "Sadece oğluma değil bütün tutuklulara adalet gelsin. Ailemizden 3 kişi öldürdüler, Ferit yaralandı. Benim oğlumu tek hapse attılar. Bu nasıl vicdandır, bu nasıl adalettir" dedi.

Anne Şenyaşar, son olarak "Artık yeter, oğlum hapisten çıksın. Ölmeden oğlumu göreyim. Eğer oğlum çıkmayacaksa da ölümüm adliye önünde olsun. Oğlum bırakılana kadar adliye önünde olmaya devam edeceğim" diye konuştu.