11 Mayıs 2024 Cumartesi

Anne Şenyaşar: Dört mevsim buradayım

Adalet Nöbeti'nin 338. gününde "Dört mevsim buradayım" diyerek çağrı yapan anne Emine Şenyaşar, zulmün sona ermesini istedi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu da tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti 338'inci gününde devam ediyor. Dün sağlık sorunlarından kaynaklı adliye binası önüne gelemeyen anne Şenyaşar, bugün Cumartesi Annelerinin kendisi için ördüğü şalla birlikte adliye binası önüne gelerek oğlu Ferit ile nöbeti başlattı.

Emine Şenyaşar, Adalet Nöbeti'nin "zulüm" altında devam ettiğini belirterek "Bütün kadın milletvekilleri başta olmak üzere, kadınlar gelsin Urfa Adliyesi önünde yaşanan zulmü görsün. Bu bize yaşatılanlara şahit olsunlar. Çocuklarımı katledenler bugün ellerini kollarını sallayarak dışarıdalar. Ben bir yıldır Urfa Adliyesi önündeyim" dedi.

Elazığ Hapishanesi'nde yaklaşık 4 yıldır tutsak olan oğlu Fadıl Şenyaşar'ın serbest bırakılması çağrısında bulunan Şenyaşar, "Oğlum bırakılsın, artık yeter. Biz de eve gitmek istiyoruz. Ben burada oğlumu bekliyorum. Ölmeden önce oğlumu görmek istiyorum. Oğlum bırakılmadan buradan kalkmayacağım. Erdoğan bilmiyor mu çocuklarımın suçu yok? Emine'nin Erdoğan'ın da çocukları var. Benim bir yıldır çektiğim acılardan haberi yok mu? Çocuklarımın suçsuz yere öldürüldüğünü herkes biliyor. Ben 4 mevsimdir buradayım. Artık bu zulmü kaldıramıyorum. Bu nasıl devlet? Bu nasıl adalet?" diye sordu.