9 Mayıs 2024 Perşembe

Anne Poyraz: İzmir'den sonra provokasyon sırası Ankara'da mı

Ankara'da bulunan HDP Genel Merkezi önünde, nöbet tutmak isteyen ve provokasyon yaratmaya çalışan Mehmet Laçin'e bir tepki de katledilen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz'dan geldi. Devletin yönlendirmesiyle provokasyon amaçlayan Laçin'in, psikolojik baskı yaratmak için orada konuşlandırılmak istendiğine dikkat çekti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'ne yönelik gerçekleşen ırkçı, faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz, devlet yönlendirmesiyle provokasyon yaratmaya çalışan Mehmet Laçin'e tepki gösterdi. 

HDP İzmir il binası önünde devletin yönlendirmesiyle, "çocuğunun dağa gönderildiği" iddiasıyla çadır kurup, nöbete başlayan Laçin'in, Onur Gencer'in Deniz Poyraz'ı katlettiği ırkçı faşist saldırıda gözcülük yaptığı ortaya çıkmıştı. Laçin, bir kez daha polisin yönlendirmesiyle 16 Eylül'de  HDP Genel Merkezi önüne giden Laçin'i HDP'liler provokasyon yapacağı için engellemişti.

Jinnews'ten Melike Aydın'a konuşan anne Poyraz, İzmir'de yaşanan katliamın ardından sıranın Ankara'da mı olduğunu sordu. Anne Poyraz, Laçin'in Ankara'ya getirilmesinin sebebinin, insanların üzerinde psikolojik baskı kurmak olduğunu kaydetti.

'KATİL, KENDİNİ GÜÇLÜ HİSSETMESİN'
Deniz Poyraz'ın katledildiği sırada Mehmet Laçin'nin kapı önünde ki çadırda olduğunu hatırlatan anne Poyraz, "Onlar boşuna oradaydılar. Bir katil eline valizi alıp çıkacak sen onu göremeyeceksin izlemek için oradasın. Kimseyi korumak için orada değilsin. İzmir yetmiyor Ankara'ya gidiyor orada da bir şeyler yapsın diye. Orada da gücünü göstermek istiyor. Ama gücü yoktur çok zayıf bir insandır. Kendini güçlü hissetmesin" dedi.

'HALK BİRLİK OLSUN'
Deniz Poyraz'ın katledilmesinde eli olan ve o günü orada katliamı izleyen herkesin sorumlu olduğunu belirten anne Poyraz,  Onur Gencer'i Suriye'ye gitmesi ve orada eğitim alması için İzmir 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü ve katilin sıklıkla gittiği Balçova Termal Otel yönetiminde yer alan  Tuncay Volkan Bayatın'da suça ortak olduğuna dikkat çekerek "O hangi otelde çıktı ise onun da parmağı vardır, o da suç ortağıdır. O çadır da orada polisler de oradadır. İzlerken onlar da suç ortağı oluyorlar. Oraya o adam gitti, Deniz katledildi. Ankara'ya da izin verilmesin. Burası yetmedi orada da başkasını mı katledecek? Bu doğru bir şey değil. Kimse izin vermesin, halk birlik olsun destek olsun" ifadelerini kullandı.

'POLİSLER KATİLLERİ KORUMAYI BIRAKSIN'
Fehime Poyraz, Urfa'nın Suruç İlçesinde AKP Milletvekili  İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının ırkçı saldırısı sonucu eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar'ın adalet arayışına da dikkat çekerek kendilerinin de adalet talebinde bulunduklarını belirtti.  Polislerin Deniz'in katiline "İsmin ne abicim" diyerek sarıldığını hatırlatan  anne Poyraz şöyle devam etti: "Deniz'i oradan kurtarabilirlerdi ama kurtarmadılar. Silahın sesi geldikten sonra çelik yelek yok dediler. Müdahale edebilirlerdi. Gitselerdi kurtarabilirlerdi. Katili yukarı gönderdiler. Biz istiyoruz ki adalet yerini bulsun. Kimsenin annesinin ağlamasını istemiyoruz, barış gelsin istiyoruz. Polisler katilleri korumayı bıraksın."