28 Mart 2024 Perşembe

Anne Korkmaz bu yıl da İstanbul maratonunda koşacak 

Gezi şehidi Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, bu yılda ALİKEV bursunun fonu için İstanbul maratonuna katılacak. Anne Korkmaz, herkese maratonda yanyana olma ve dayanışma çağrısı yaptı. 
 

İstanbul Maratonu, 3 Kasım Pazar günü yapılacak. Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) her yıl olduğu gibi bu sene de maratonda yerini alacak. 

Gezi şehidi Ali İsmail Korkmaz'ın anısına kurulan vakıf, 200 öğrenciye burs veriyor, sosyal sorumluluk projelerini destekliyor. Anne Emel Korkmaz, 4 yıldır maratonda burs fonu için koşuyor. 

Pazar günü düzenlenecek olan halk koşusunda yanyana olma ve vakfın kampanyalarına destek için dayanışma çağrısı yapan anne Emel Korkmaz, şunları kaydetti: "Ali İsmail hayattayken 'toplum için gençlik' hareketini başlatmıştı. Aliş'im kısacık yaşamında o kadar çok şey yaptı ki. Küçüktü ama bir sürü çocuğa kitap okuttu aralarından en iyi özet çıkarana hediyeler aldı. Köy okullarına kitap götürdü. Hep derdi ki, 'köyde okuyan çocuklar ne kadar eğitim alabiliyorlar ki? Onlara kitap götürmeliyim.' Engellilere çuvallarca şişe kapağı topladı. Defalarca huzur evine gitti.

"Aliş'im, kısacık yaşamında bu kadar çok şey yapmışken benim evde oturup sadece onun acısını yaşamam ona haksızlık olurdu. İşte bu yüzden 4 yıldır İstanbul Maratonu'nda Ali İsmail Korkmaz Burs Fonu için kilometrelerce koşuyorum. Umudu büyütmek, daha çok gence omuz vermek, daha nice öğrenciye burs imkanı sağlamak için bu pazar da İstanbul Maratonu'nda koşacağım."

Öte yandan kampanyaya bağış yapmak isteyenlerin "alikev.org/emelanne" adresinden yapabilecekleri belirtildi.