16 Mayıs 2024 Perşembe

'Ankara'nın her yanını eylem alanına çeviririz'

Enerji işçileri Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde atılan işçilerin geri alınmasını ve işten atmaların sona ermesini istedi. İşçiler talepler kabul edilmediği takdirde Ankara'nın her yanını eylem alanına çevireceklerini kaydetti. 

Elektrik dağıtım şirketi EnerjiSa'nın, Ankara ve Batı Karadeniz bölgesinde DİSK/Enerji-Sen iş yeri temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 10'un üzerinde işçiyi işten atmasının ardından atılan işçiler ve DİSK/Enerji-Sen Ankara'da Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde buluştu.

DİSK/Enerji-Sen'in kurucu genel başkanı Kamil Kartal, Emekli Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım, DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası İç Anadolu Bölge Temsilcisi Özgür Bozkurt ve CHP milletvekili Kani Beko da eyleme destek verdi.

'ATILAN İŞÇİLER GERİ ALINSIN'
"İşveren sarı sendika işbirliğine son. Atılan işçiler geri alınsın. İşten atmalar son bulsun" yazılı pankartın açıldığı eylemde, atılan işçilerin geri alınması ve işten atmaların sona erdirilmesi istendi. Basın metnini okuyan Mehmet Ali İçindere, "Birçok arkadaşımız ortada bir performans kriter belgesi bile olmamasına rağmen performans baskısıyla çalıştırılıyor. Endekste okuma yapan arkadaşlarımız, açma kesmeciler yaptıkları iş sayısıyla birbirleriyle yarıştırılıyor ve performansa dayalı bir sömürü sistemi kuruluyor. Birçok arkadaşımız sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. Yaptığımız işin ağırlığından kaynaklı fiziksel rahatsızlıklarımız ortaya çıkmaya başlıyor. Zaman içinde ağırlaşan bu rahatsızlıklar sonucu şirket bizleri 'Sağlık sorunları sebebiyle' işten çıkartabiliyor ya da rotasyonla daha geri bir göreve vererek ücretimizi de düşürüyor" dedi.

'ANKARA'NIN HER YANINI EYLEM ALANINA ÇEVİRİRİZ'
Basın metninin okunmasının ardından söz alan DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, taşeron sisteminin enerji alanındaki özelleştirmenin ardından da sürdürüldüğünü ifade etti. Sarı sendikalarla taşeron sisteminin sürdürüldüğüne vurgu yapan Keskin, konuşmasında EnerjiSa yetkililerine şu uyarıyı yaptı: "Size 24 saat süre veriyoruz. 24 saat dolduğunda, taleplerimiz hâlâ gerçekleşmemiş olursa Ankara'nın her yanını eylem alanına çeviririz."