19 Nisan 2024 Cuma

Ankaralı kadınlar: Erkek devlete itaat yok isyan var

Ankara'da "itaat etmiyoruz" diye haykıran kadınlar, erkek devlet  şiddetine karşı bir kez daha isyan çağrısı yaptı. Polis TTB Merkezi Konsey Başkanı Fincancı'nın fotoğraflarını alana almazken, bu duruma karşı çıkan kadınları darp etti.

Ankara'da kadınların buluşma noktası Sakarya Caddesi oldu. "Erkek devlet şiddetine karşı isyan" yazılı pankartı açan kadınlar; "Danıştay kararını tanımıyoruz! İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz", "Jin, jiyan, azadi", "Varsin diye yaşamıyım mı", "Gücümüzü korkunuzdan aldın", "Yaşasın kadın dayanışması" yazılı dövizler taşıdı.

'İTAAT ETMİYORUZ'
"Tayyip kaç kaç kadınlar geliyor" diğe bağıran ve dans eden kadınlar sık sık "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Gelsin baba gelsin koca gelsin devlet gelsin cop" sloganlarını attı.

Eylem alanına girişte 5 kadın darp edilerek gözaltına alındı.

'ERKEK DEVLET ŞİDDETİNE İSYAN VAR'
Kürtçe ve Türkçe okunan basın metninde "Eşit ve adil bir dünya kurana kadar var gücümüzle haykırmaya devam ediyoruz. Erkek devlet şiddetine karşı itaat yok, isyan var" denildi.

Eylem, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Jin, jiyan, azadi", "Kadın, yaşam, özgürlük",

ŞEBNEM KORUR FİNCANCI TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ
Öte yandan işgalci Türk devletinin yenemediği gerillaya yönelik kimyasal silah  kullanımının araştırılmasını istediği için iktidar tarafından hedef gösterilen ve tutuklanan TTB Merkezi Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın fotoğrafları alana alınmadı, isminin geçtiği dövizler yırtıldı. Bu hukuksuzluğa karşı çıkan kadınlar ise darp edildi.

Kadınlar, "Şebnem hocamızın ismini her yerde haykıracağız" dedi.