24 Nisan 2024 Çarşamba

Ankaralı kadınlar direnişteki Flormar işçilerini ziyaret etti

Ankara Kadın Platformu'nun çağrısıyla kadınlar, Flormar direnişinin 77. gününde işten atılan işçileri ziyaret etti.
Ankara Kadın Platformu, Flormar direnişinin 77. gününde işten atılan işçileri ziyaret etti.
 
Buluşmada kadınlar yaptığı açıklamada, "Gece gündüz, sıcak ayaz, demeden hakkının peşinden giden, umut olan, yüreklere su serpen, neşesiyle, oyun havalarıyla direnişe renk katan, organize kötülüklerin karşısında dimdik duran Flormar işçilerine, selam olsun" denildi.
 
Mücadelelerinin ortak olduğunu vurgulayan kadınlar, "Kaderi ortak, derdi ortak, mücadelesi ortak kadınlara selam olsun. Biz Rize'de dere başından, Mersin'de tarlaya, Yırca'da zeytinliklerden, olağanüstü halin olağanüstü kenti Ankara'ya; sokak akademilerinde, kampüslerde, evde, işte ve tam da burada fabrika önünde, direniş tohumlarını memleketin dört bir yanına saçan kadınlarız. Kimimiz şiddete/tacize uğradık, kimimiz işten atıldık, kimimizin ev içindeki emeği yok sayıldı, kimimizin eteğine karışıldı, kimimiz kuluçka makinesi olarak görüldük…" diye belirtildi.
 
Dünyanın her yerinde kadınların yaşamak için mücadele ettiğini söyleyen kadınlar, "Tarihimizden aldığımız güç ve bugün İran'da, Arabistan'da, Amerika'da, Arjantin'de, Polonya'da ve dünyanın her yerinde dalga dalga yükselen sesimiz, kadınların mücadelesi, hiç dinmeden devam ediyor. Biz nerdeysek, direniş de, umut da işte orada" ifadelerini kullandı.
 
Flormar ve yüzde 51 ortağı olan Yves Rocher'e seslenen kadınlar, "Hiçbir fondöten, kadın düşmanlığınızı ve işçi düşmanlığınızı kapatamaz. İşçilerin yasal hakkı olan sendikalı olma hakkını engelleyemezsiniz. Hakları için iş bırakma eylemi yapan işçileri 'yasa dışı iş bıraktılar' gibi uydurma gerekçelerle suçlayamazsınız. Bu yaptığınız yasa dışıdır. Bu hukuksuzluğu bir an önce sonlandırın ve işçileri işlerine geri alın" diye konuştu.
 
Kadınlar açıklamalarını Flormar ve Yves Rocher ürünlerini boykot etmeye devam edeceklerini ve direnişteki işçilerle dayanışmaya devam edeceklerini belirterek sonlandırdı.