19 Nisan 2024 Cuma

Ankara'da 'yaşam zincirine' polis saldırısı: 23 gözaltı

İstanbul Sözleşmesi için Ankara'da "yaşam zinciri" oluşturan kadınlara polis saldırdı, 23 kişi darp edilerek gözaltına alındı. İstanbul'da da "yaşam zinciri" oluşturuldu.

AKP iktidarının, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek istemesine karşı kadınlar sokakları terk etmiyor. 

ANKARA
Ankara Kadın Platformu'nun İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin yapmak istediği "yaşam zinciri" eylemine polis saldırdı.

Ankara Kadın Platformu'nun, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine karşı Kolej metro çıkışında "yaşam zinciri" oluşturmak istedi. Polis, kadınları engelleyerek, Kurtuluş Parkı'nda toplanmalarını dayattı. Kadınlar, yürümekte ısrar etti. Bunun üzerine polis, kadınlara saldırdı. Saldırıda 23 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

İSTANBUL
Kadıköy'de Khalkedon Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, broşür dağıtımı gerçekleştirdi. Kadınlar, ardından "yaşam zinciri" oluşturdu. Eylemde, Ankara'da kadınlara yönelik saldırı protesto edildi.

İstanbul'daki bir diğer eylem Avcılar'da yapıldı. Deprem Heykeli önünde toplanan kadınlar, broşür dağıtımı yaptı, AKP'nin kadın düşmanı politikalarını teşhir etti. "Yaşam zinciri" oluşturan kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

MERSİN
Mersin Kadın Platformu, Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklama yapan Derya Narlı, "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz. Hayatlarımızı ve haklarımızı savunuyoruz" diyen Narlı, İstanbul Sözleşmesi için sokaklarda olup mücadele edeceklerini dile getirdi. Narlı, "Nefesimizi kesmek isteyen tüm saldırılara karşı yan yana gelerek kadın düşmanlarından hesap soracağız. Bir kez daha söylüyoruz. İstanbul Sözleşmesinden çıkma tartışmalarına derhal  son verilsin. İstanbul Sözleşmesi etkin uygulansın" dedi.

ANTALYA
Antalya Kadın Platformu üyeleri ise Attalos Meydanı'nda toplandı. 

Yapılan açıklamada, 16 farklı kadının hikayesi anlatıldı. Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nin etkin bir şekilde uygulanmasını istedi.