29 Mart 2024 Cuma

Ankara'da tutsak gazeteciler için Barış Nöbeti

İHD Ankara Şubesi, bu ayki Barış Nöbeti'ni özgür basın emekçilerine dönük artan saldırılara karşı gerçekleştirdi. İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, barış gazeteciliğini engellemek isteyen iktidarın gazetecileri sürekli olarak baskı altında tutmaya çalıştığına dikkat çekti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, özgür basın emekçilerine dönük baskılara karşı şube binasında Barış Nöbeti tuttu. Nöbete, İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Oya Ersoy, Ömer Öcalan, Abdullah Koç, çok sayıda gazeteci ve hak savunucusu katıldı.

TÜRKDOĞAN: TUTSAK GAZETECİLER SERBEST BIRAKILSIN
Gazetecilerin özgürlüğünden mahrum bırakılmasının hiçbir şekilde telafi edilemeyeceğini vurgulayan İHD Eş Genel Başkanı Türkdoğan, tutsak gazetecilerin serbest bırakılması çağrısını yineledi. Gazetecilerin halkın haber alma hakkı için çabaladığını ifade eden Türkdoğan, iktidarın savaş ve silahlı çatışma ortamını manipüle etmeye, barış gazeteciliğini engellemeye çalıştığını vurguladı. Türkdoğan, "Gazeteciler üzerindeki soruşturma ve dava baskısı hiçbir şekilde bitmiyor. Gerçekten gazetecilik faaliyeti yürüten gazetecilerin hemen hemen tamamıyla ilgili soruşturma ve davalar devam etmektedir. Sürekli bu baskı ortamıyla baş etmek zorunda kalmaktalar" ifadelerini kullandı.

ERSOY: İKTİDAR BASINDAN KORKUYOR
HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Türkiye'de basın özgürlüğü olmadığını söyledi. Yarın Özgür Ülke'nin bombalanmasının yıldönümü olduğunu hatırlatan Ersoy, şöyle devam etti: "Neden bu iktidar basından korkuyor, çünkü bu iktidar gerçeklerden korkuyor. Hem kendi yandaş basınını yarattığı yetmiyormuş gibi, muhalif olan herkese, bütün basına başta Kürt basını olmak üzere ciddi anlamda gözaltılar, tutuklamalar içinde. Özellikle hak mücadelesi veren her kesimi sokaktan çekmek üzerine kendi iktidarını kurduğu için, sokakta muhabirlik yapanları eylemci gibi darp etme, tehditlerle, küfürlerle basını işlevsiz kılmaya dönük hamleler içinde."

ÇAMALAN: EŞİT VE ÖZGÜR DÜNYAYI KURANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ
Alınteri'den Zarife Çamalan ise, iktidarın basını kendi kontrolüne alamadığı için bu saldırıları düzenlediğini dile getirdi ve "Barış, eşitlik, özgürlük ve insanca yaşam dediğimiz bir dünyayı kurmak için, o gün gelene kadar özgür basın mensupları olarak bu mücadeleye devam edeceğiz" dedi.