3 Mayıs 2024 Cuma

Ankara'da Şule Çet için mücadele çağrısı

Şule Çet'in katledildiği plazanın önünde açıklama yapan kadınlar, erkek yargıya karşı mücadele yürüteceklerinin altını çizerek, davaya katılım çağrısı yaptı.

Ankara Kadın Platfarmu, Berk Akand ve Çağatay Aksu tarafından cinsel saldırıya uğradıktan sonra katledilen Şule Çet'in 20 Kasım'da görülecek duruşması öncesi Şule Çet'in katledildiği plazanın önünde bir araya geldi.

Plazanın önünde "Şule için adalet herkes için adalet", "Erkek adalet değil gerçek adalet", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganlarının atıldığı eylemde, platform üyesi Neslihan Duran açıklama yaptı. Duran, "Şule Çet 22 Mayıs 2018 tarihinde patronları Berk Akand ve Çağatay Aksu tarafından bu plazada tecavüze uğrayarak 20'nci kattan atılarak katledildi. Şule öldürüldü ama bizler de aylardır bir adalet mücadelesi veriyoruz. Bu adalet mücadelesi içerisinde Şule gibi katledilen bütün kadınların yaşam tarzları ve bizlerin yaşam tarzları yargılandı. 'Bakire değildi', 'O saate orada ne işi vardı' diyerek, aylarca Şule'yi yargılamaya çalıştılar. Şimdi de karşı tarafın katillerin avukatları ve aileleri Şule'nin adalet mücadelesini yürüten kadınlara yönelik 140 sayfalık bir rapor yayınlayarak kadınları teşhir etmeye çalıştılar. Kadınların adalet mücadelesini karalamaya, yolumuzdan döndürmeye çalıştılar. Ama bizler vazgeçmiyoruz. 20 Kasım'da Ankara Adliyesi'nde yeniden orada olacağız. Emine Bulut, Hande Kader ve bütün kadınlar için orada onları affetmeyeceğiz, onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu 25 Kasım'da katledilen bütün kadınlar için sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Sizleri de sokaklarda olmaya bizlerle birlikte adalet aramaya çağırıyoruz" dedi.

Sanık avukatları ve sanık aileleri tarafından hazırlanan 140 sayfalık raporda kadınların adalet mücadelesinin teşhir edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Duran, "Bizleri karalamaya, katillerin tecavüzcü olduklarını, katil olduklarını yüzlerine söylediğimiz için bizleri yargılamaya çalıştılar. Şule ilk değil ve son olmayacak, biz kadınlar bunlara son vereceğiz. Onların adalet dediği erkek adaletine yalan diyerek, sokakta gerçek adaleti buluna kadar mücadele edeceğiz. Herkesi 20 Kasım'da saat 09.00'da Ankara Adliyesi'nde olmaya, kadın katliamlarına karşı duruşmaya çağırıyoruz. Her yeri bütün sokakları isyanımızla dolduracağız" ifadesini kullandı.