20 Mayıs 2024 Pazartesi

Ankara'da SKM'liler takas pazarı kurdu

SKM, Ankara'da kadınlarla kahvaltıda buluştu, takas pazarı kurdu.
Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Ankara'da kadınlarla kahvaltıda buluştu, takas pazarı kurdu.
 
Yaklaşık 50 kadının katıldığı etkinlikte 8 Mart Kadın Grevi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Ankara'da yapılacak eyleme katılım biçimi üzerine tartışmalar yürütüldü.
 
Etkinlikte söz alan kadınlar, kadına yönelik şiddet, ev içi emeğin ücretlendirilmesine ilişkin çalışma yürütülmesi gerektiğini belirtti. Kadınların 8 Mart günü hayatı durdurmalarının erkek egemen devlete ve erk zihniyete karşı önemli mücadele araçlarından biri olduğuna dikkat çekti. Kadınlar, kazanılmış hakların korunması, kadınlara ve çocuklara yönelik cinsel istismarın sona erdirilmesi için kadınların yanyana gelmesinin önemine vurgu yapıldı.
 
Takas pazarına getirilen eşyaları paylaşan kadınlar, bu etkinliğin ayda bir düzenlenmesi talebinde bulundu. Takas pazarından kalan eşyalar da mülteci kadınlara ulaştırıldı.
 
Etkinliğe Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, HDP MYK üyesi Emine Kaya, HDP PM üyesi Birsen Kaya, HDP Kadın Koordinasyonu üyesi Latife Demirci Kahya ve Nadiye Gürbüz ile HDP İl yöneticileri katıldı.