24 Nisan 2024 Çarşamba

Ankara'da PTT emekçileri 1 Mayıs'ı işyerinde kutladı

Haber-Sen Ankara 2 No'lu Şube, 1 Mayıs'ı koronavirüs pandemisi ve uygulanan sokağa çıkma yasakları sebebiyle bugün Ankara PTT Başmüdürlüğü Tebligat Merkezinde kutladı.

Haber-Sen Ankara 2 No'lu Şube, 1 Mayıs'ı pandemi ve sokağa çıkma yasağı sebebiyle bugün işyerinde kutladı.

Ankara PTT Başmüdürlüğü Tebligat Merkezi Müdürlüğünde gerçekleşen kutlamada konuşan Haber-Sen Genel TİS ve Hukuk Sekreteri Yaşar Polat, "Gerekli önlemleri almadan bizleri çalıştıran bu düzen, bizi üretimdeki herhangi bir araç gereçten farksız bir meta olarak görüyor. İnsanca yaşamak için üretmiyoruz, sermayenin çarkları dönsün diye üretiyoruz" dedi. PTT'de çalışan taşeron işçilerin kadroya bağlanması ve dağıtıcılara da yıpranma payı verilmesi talep etti.

Polat, "On yıllardır dünya halklarına sınırsız bir emek ve doğa sömürüsü, savaşlar, ekonomik krizler, artan eşitsizlikler, yoksulluk, işsizlik dışında hiçbir şey sunamayan bu düzen, küresel salgın ile beraber büyük bir uygarlık krizi yaşıyor" dedi. Kapitalist sistemin insanlığın, doğanın ve yaşamın üzerine çöktüğünü belirten Polat, "Gerekli önlemleri almadan bizleri çalıştıran bu düzen, bizi üretimdeki herhangi bir araç gereçten farksız bir meta olarak görüyor. İnsanca yaşamak için üretmiyoruz, sermayenin çarkları dönsün diye üretiyoruz" dedi.

Fiili olarak çalışan tüm PTT emekçilerine maaş ikramiyesi ödenmesi ve kayıplarının karşılanması gerektiği ifade eden Polat, ayrıca PTT'de çalışan taşeronların kadroya bağlanması ve dağıtıcıların verilmeyen yıpranma payı haklarının verilmesini talep etti.