25 Nisan 2024 Perşembe

Ankara'da Mayıs şehitleri anıldı

HDP, HDK, ESP, SMF ve Devrimci Parti ESP Genel Merkezi'nde düzenledikleri anmayla Mayıs şehitlerini unutmadı. Anmada, "Her biri yüreklerinde bir yangınla girdiler bu yola" denildi ve pandemi sürecinde devrimci önderleri anmanın önemine dikkat çekildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ile Devrimci Parti, Mayıs şehitlerini Kızılay'da bulunan ESP Genel Merkezi'nde düzenledikleri etkinlikte andı.

Saygı duruşunun ardından kurumlar adına açıklamayı okuyan Hüseyin Özdemir, İstanbul'da Gençlik örgütlerinin düzenlediği anmaya gerçekleşen polis saldırısı ve HDP'ye yapılan kayyum darbesini kınayarak sözlerine başladı.

"Pandemi sürecinden geçtiğimiz bugünlerde, doğa tahribatının geldiği aşamaya bakarak devrim yolunda yitirdiklerimizi anmanın önemini bir kez daha görüyoruz" diyen Özdemir, rant hırsıyla emekçilerin korona sürecinde açlık ve ölümle baş başa kaldığına dikkat çekti.

'HER BİRİ YÜREKLERİNDE BİR YANGINLA GİRDİLER BU YOLA'
Ölüm orucu direnişinde şehit düşen Grup Yorum üyeleri, Helin Bölek, İbrahim Gökçek ile Mustafa Koçak'ın adalet ve sanat mücadelesini yükselteceklerini söyleyen Özdemir, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, 4'ler, Leyla Qasım, Ulaş Bayraktaroğlu, Hasan Ocak... Her biri yüreklerinde bir yangınla girdiler bu yola. Komünist önder İbrahim Kaypakkaya, işkence hanelerde ser verip sır vermeme geleneğini başlatalı 47 yıl oldu."

Mayıs ayı şehitlerinin hayat hikayelerini paylaşan Özdemir, "Yaşasın devrimci mücadele" diyerek konuşmasını sonlandırdı.