8 Mayıs 2024 Çarşamba

Ankara'da kadınlar polis saldırısını kınadı

Ankara Kadın Platformu, basın toplantısı düzenleyerek polisin 8 Mart eylemine saldırısını kınarken, HDP'li Beştaş, AKP iktidarının kendilerini itaate zorladığını söyledi.
Ankara Kadın Platformu, polisin 8 Mart eylemine yönelik saldırısını protesto etti.
 
Çankaya Belediyesi önünde yapılmak istenen eyleme yönelik saldırının ardından kadınlar, Eğitim Sen 2 No'lu Şube binasında basın toplantısı düzenledi.
 
Platform adına açıklama yapan Yurdagül Cabak, 8 Mart'ın eşitlik, özgürlük ve insanca bir yaşam için mücadele eden ve direnen kadınların hikâyesi olduğunu belirtti. Cabak, her 8 Mart'a alanda olduklarını hatırlatarak, OHAL düzeniyle birlikte kadınlara ve LGBTİ+ bireylere yönelik saldırıların arttığı bir süreç yaşandığını ifade etti. Cabak, OHAL'de kadın mücadelesinin sesini kısmak için 11 kadın derneği ve 1 çocuk hakları derneğinin kapatıldığını, kadın vekillerin, siyasetçilerin tutuklandığını hatırlatarak, "Bu saldırılara elbette şaşırmıyoruz ama kabul de etmiyoruz. Çünkü mücadele ile kazandığımız haklarımıza ve hayatlarımıza dönük saldırılar karşısında şimdiye kadar susmadık, susmayacağız. Bizler susamayız; çünkü karşımızda tecavüzcüleri aklamak için yasa çıkarmaya çalışan, '9 yaşında çocuk evlenebilir' diyen, çocuk yaşta doğum yapanları gizleyen, Ensar'ı aklayan, tecavüzcülere, katillere iyi hal indirimleri uygulayan çürümüş erkek egemen bir sistem var. Bu korkunç tabloyu değiştirebilecek umut ve direnç var. Bizler bu kararlılıkla mücadelemizi yükseltiyoruz" diye konuştu.
 
BEŞTAŞ: İTAATE ZORLANIYORUZ
 
HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da polis saldırısının keyfi olduğunu belirterek, itaate zorladıklarını ifade etti. Beştaş, "Bugün AKP iktidarı ile Ankara Valiliği ve Emniyeti tarafını seçmiştir. şiddet uygulayandan, taciz ve tecavüz edenden yana tutum almıştır. Kadınların isyanı, itirazı tam da şiddete, kadın katliamlarına, istismara itirazdı" dedi.
 
18 KADIN SERBEST BIRAKILDI
 
Bu arada, eylemde gözaltına alınan 18 kadının serbest bırakıldığı öğrenildi.