20 Nisan 2024 Cumartesi

Ankara'da işkence gören gençler: 33'lerin cesaretiyle mücadeleye devam edeceğiz

Ankara'da 33 düş yolcusunu anmak istedikleri için saldırıya uğrayan ve polisin işkencesine maruz kalan Ertürk Soysal'ın kafasına 10 dikiş atıldı, Zeynep Ülger'in kolu, Emir Parlak'ın ise burnu çatladı. Saldırıların tek nedeninin AKP'nin korkusu ve katliamdaki sorumluluğunu örtmek olduğunu söyleyen gençlerin boğazlarına basılarak nefes almaları engellendi. Gençler, "Kafamızı da kırsalar ertesi gün meydanda olacağız. 33'leri unutturmayacak, hesap soracağız" dedi. 

Suruç katliamının yıl dönümünde Ankara'da 33'ler için yürüyüş yapmak isteyen Gençlik Örgütleri'ne saldıran polis çok sayıda genci işkenceyle gözaltına aldı. Polisin işkencesine sloganlarla yanıt veren gençlik, gözaltı aracında da işkenceye maruz kaldı .

Gözaltına alınanlardan Ertürk Soysal'ın aldığı ağır darbeler nedeniyle başına 10 dikiş atıldı.  Zeynep Ülger'in ise kolu kırıldı. Hastaneye götürülen Ülger'in kolu alçıya alındı. Emir Parlak'ın da aldığı darbeler nedeniyle burnu çatladı.

ETHA'ya konuşan Ülger, Soysal ve Parlak, hiçbir saldırı ve işkencenin 33'leri anmayı engelleyemeyeceğini kaydetti. 

SOYSAL: BAŞIMIN KANAMASINA RAĞMEN YERDE TEKME ATTILAR
Ertürk Soysal, "Arkamdan darbe aldığım için vuranın yüzünü göremedim. Telsizle vurdukları an yere düştüm, kafam kanamaya başladı. O ana dair videoyu da izledim. Başımın kanadığı net şekilde görülüyor. Bu esnada 3-4 polis geldi, yerdeyken ben tekmelemeye başladı. Ters kelepçeli şekilde gözaltı aracına bindirildi. Daha sonra  araçta beklettiler, hastaneye getirildiğimde durumunum acil olmasına rağmen beklettiler. Bu duruma tepki gösteren, hemen muayeneye alınmamı söyleyen arkadaşlarıma da saldırdılar" dedi. 

Ancak bir saat sonra muayene edildiğini kaydeden Soysal, şöyle devam etti: "Ankara Emniyeti çete gibi hareket ediyor. Sürekli saldırıyorlar. Ama Suruç'a yarı bir yönelimleri var. Bu saldırılarla gençliği yıldırmaya çalışıyorlar. Ama kolumuzu da kesseler, kafamızı da kırsalar biz ertesi gün yine meydanda olur, yine eyleme gideriz."

Soysal, tüm saldırılara ve baskılara rağmen Suruç için adalet istemekten ve ölümsüzlüklerini sokak sokak haykırmaktan vazgeçmeyeceklerini dile getirdi. 

ÜLGER: NEFES ALMAMI ENGELLEYECEK ŞEKİLDE BOĞAZIMA BASTILAR
Zeynep Ülger de işkencenin gözaltı aracında da devam ettiğini kaydetti. Ülger, "Kadın yoldaşların özellikle kıyafetlerini yırttılar" diye vurguladı. Ters kelepçeden kaynaklı sağ el bileğinde çıkık olduğunu ve sol ayağındaki ezilmeden dolayı yürüyemediğini aktaran Ülger, "Nefes almamı engelleyecek şekilde boğazıma bastılar" dedi. 

Ülger, şu ifadeleri kullandı: "Bizler katliamın 6. yılında Suruç'un hesabını sormak için sokaktaydık. 33 anarşist, sosyalist, devrimci arkadaşımızı kim katlettiyse dün bizi gözaltına aldı. Devlet, Suruç katliamı anmalarına saldırarak, katliamı üstlendi. Her yıl 33'lerin mücadelesini sahipleniyoruz. 6 yıl önce Kobanê'ye giderek IŞİD'in üzerine yürüdü 33'ler, bizler de Ankara'da IŞİD'in ortaklarının üstüne yürüdük. En önemli olan şey gençliğin kavgasıdır. Ankara polisini, Güvenpark'a çıkan her sokağa kapatmasına, ablukaya almasına rağmen bizler bu ablukayı bu sene de dağıttık. Kavganın üzerine yürüyen devrimcilerin cesareti yenilmezdir. Bu cesaret karşısında IŞİD nasıl yok olduysa, devlet de yenilecek. Bizler kazanacağız, 33 düş yolcusunun hesabını soracağız ve hiçbir düş yarım kalmayacak."

PARLAK: BU SALDIRILAR AKP'NİN KORKTUĞUNUN GÖSTERGESİDİR
Suruç katliamının AKP destekli IŞİD tarafından gerçekleştiğini ve AKP'nin bunun üzerini örtmek istediğini vurgulayan Emir Parlak, "Konur sokakta toplandık. Yürüyüşe geçtiğimiz esnada polisin ağır saldırısına maruz kaldık, birçoğumuz yerlerde tekmelendik, sürüklendik, dizleriyle boğazımıza, sırtımıza basıldı. Bu saldırı kelepçelendikten sonra bindirildiğimiz otobüslerde devam etti" dedi. 

Suruç için adalet talebini tüm saldırılara ve işkencelere rağmen dillendirdiklerini ve asla vazgeçmeyeceklerini kaydeden Parlak, "Bu saldırıların tek bir amacı var AKP fail olduğunu bu saldırılarla örtmeye çalışmaktadır. Bu saldırılar aynı zamanda bu korkudan ileri gelmektedir. Gençlik, 33 düş yolcusunu hiçbir zaman unutmayacak. Ankara sokaklarında Keke'yi unutmayacak, hatırasını yaşatacağız. ‘Suruç için adalet herkes için adalet' demeye devam edeceğiz."