10 Mayıs 2024 Cuma

Ankara'da işçiler Türkerler Holding'e karşı direnişte

Ankara'da Türkerler Holding ofis önünde direnişte olan işçilere polis saldırdı. İnşaat-İş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Deniz Gider gözaltına alınırken, işçiler "Gözaltılar, baskılar bizi yıldıramaz" diyerek direnişi sürdürdü. Gözaltından çıkan Gider, soluğu holding önünde aldı ve hakları için mücadele edeceklerini kaydetti. 

Ankara ve İstanbul'da Türkerler Holding'in ofisleri önünde direniş başlattı. İnşaat-İş Sendikası üyeleri, "Haklarımızı alana kadar hem İstanbul'da hem de Ankara'da direnişteyiz" dedi. 

Yoğun bir sömürünün yaşandığı Türkerler Holding'te çalışan 13 işçi, sendikaya üye olduktan sonra işten çıkarıldı. Sendikalı işçilerin şantiyedeki işçilerle diyaloğunu kesmeye çalışan Türkerler Holding, fazla mesai ve hafta sonu çalışma ücretlerinin ödeneceğini söylemesine rağmen, ihbar süreleri dolmadan işçileri işten attı, mesai ücretlerini ödemedi.

İşçiler 23 Aralık'ta firmanın İstanbul Levent'te bulunan ofisi önünde direnişe başlamıştı. 

Türkerler Holding'in Ankara'daki Mahall AVM'de bulunan merkez ofisi önünde, "Tüm haklarımızı alana kadar direnişteyiz" yazılı pankartla eylem yaptı. Halka yönelik konuşmalar yapan işçiler, "Türkerler Holding bizim paralarımızı gasp etti. Bu binanın patronları bizim haklarımızı gasp etmeye çalışıyor. Biz haklarımızı almak için burada direnişteyiz" dedi.

İnşaat işçilerinin köle olmadığını vurgulayan direnişçi işçiler, "Fazla mesailerimizin, tatil ve pazar günleri çalıştırılmamızın üzerine oturamazsınız! Bu hırsızlıktır, yaptırmayacağız" ifadelerini kullandı. 

ÖRGÜTLENME SORUMLUSU GİDER GÖZALTINA ALINDI
Direnişin devam ettiği sırada saldıran polis, İnşaat-İş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Deniz Gider gözaltına alındı. 

İşçiler "Gözaltılar, baskılar bizi yıldıramaz" diyerek direnişi sürdürdü.

GÖZALTINDAN SONRA DİRENİŞE DEVAM ETTİLER
Gözaltına alınan Gider hakkında Kabahatlar Kanunu'ndan para kesildi. Serbest bırakılan Gider soluğu Türkerler Holding önünde aldı. 

Gider, hakları için direnmeye devam edeceklerini kaydetti.