28 Mart 2024 Perşembe

Ankara'da ihraç edilen akademisyenlere beraat

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde Kobanê serhildanı sırasında, 9 Ekim 2014'te polis saldırısı sonrasında gözaltına alındıktan sonra haklarında dava açılan akademisyenler beraat etti.
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde Kobanê serhildanı sırasında, 9 Ekim 2014'te polis saldırısı sonrasında gözaltına alındıktan sonra haklarında dava açılan akademisyenler beraat etti. Polislerin öğrencilere saldırmasını engellemek isterken gözaltına alınan akademisyenler  35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına muhalefetten yargılanıyordu. Beraat eden akademisyenler 1 Eylül 2016'da çıkarılan OHAL KHK'sı ile üniversiteden ilk ihraç edilenler arasında yer almıştı.
 
Beraat edildiklerini twitter hesabı üzerinden duyuran Celil Kaya, "Hukuksuz biçimde, zorbaca çıkarıldığımız üniversitelere de geri döneceğiz. Bu kıyıma sebep olanlar, ortak olanlar da hem tarih hem adalet önünde er/geç mahkûm olacak" dedi.
 
Beraat eden akademisyenler; Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden ihraç edilen Onur Can Taştan, Nail Dertli, Celil Kaya, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ve İletişim Fakültesi'nden ihraç edilen İlkay Kara.