8 Mayıs 2024 Çarşamba

Ankara'da Gülistan Doku eylemine polis saldırısı: Çok sayıda gözaltı

Ankara'da Gülistan Doku için yapılan eyleme saldıran polisler aralarında Jin News çalışanları Habibe Eren ve Öznur Değer'in de bulunduğu çok sayıda kadını darp ederek gözaltına aldı.

Ankara Kadın Platformu, bir yıldır haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku için yapmak istediği basın açıklamasına polis saldırdı.

Çankaya Belediyesi önünde yapılmak istenen açıklamaya "pandemi" gerekçesiyle izin vermeyen polisler Selanik Caddesi'nde toplanan kadınlara da izin vermedi. "Gülisten Doku nerede" sloganı atan kadınlar, polisler tarafından ablukaya alındı.

Kadınlar ile polis arasında görüşmeler devam ederken, polis uyarı yapmadan kadınlara saldırdı. Saldırı sırasında Jin News çalışanları Habibe Eren ve Öznur Değer ve serbest gazeteci Eylül Deniz Yaşa darp edilerek gözaltına alındı. Haberi takip eden Mezopatamya Ajansı muhabiri Mehmet Günhan da darp edildi. Günhan'ın basın kartına el konuldu.

Saldırı sonrası Mor Mekan'da bir araya gelen kadınlar yeniden ablukaya alındı. Kadınların abluka altında bekleyişi devam ediyor.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: "Betül Koca, Hülya Yıldırım, Büşra Gerçek, Helin Balli, Fatma Kılıçaslan, Sude Sivri, Yelda Öztürk, Deniz Akbıyık, Leyla Mavili, Beste Uymaz, Zeynep Ülger, Habibe Eren, Öznur Değer, Yaren Tuncer, Yarenur Çetin, Zeynep Kurt, Selda Kondakçı."