9 Mayıs 2024 Perşembe

Ankara'da Gençlik Örgütleri'nin Suruç eylemine polis saldırdı

Suruç katliamının yıldönümünde Ankara'da eylem yapan Gençlik Örgütleri'ne polis saldırdı. "Katillerden hesabı gençlik" soracak sloganlarıyla Konur Sokak'tan Güvenpark'a yürümek isteyen gençlere yönelik saldırıda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Suruç katliamının yıldönümünde Gençlik Örgütleri Ankara'da eylem yaptı. "Suruç için adalet, herkes için adalet" yazılı pankart taşıyan ve önlükler giyen Gençlik Örgütleri, "Katillerden hesabı gençlik soracak", "Suruç'un hesabı sorulacak", "Suruç için adalet, herkes için adalet" sloganlarıyla yürüyüş yaptı.

Konur Sokak'ta buluşarak Güvenpark'a yürüyüş başlatan gençlik örgütlerinin eylemine yönelik polis saldırısında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Polis saldırısı sırasında yere yatırılarak işkenceyle gözaltına alınmaya çalışılan gençler, slogan atmaya devam etti.

Polis saldırısında aralarında, Şamil Parlak, Doğuş Özdemir, Seçil Işık, Deniz Boran Erbudak, Özenç İslamoğlu, Yücel Yavuz, Birkan Polat, Devrim Taylan Eryılmaz, Mert Karatağ, Safa Bayraktar, Said Boztaş, Emir Parlak, Ertürk Soysal, Zeynep Ülger, Güney Akgün, Deniz Barış Kuş, Emrecan Konyalı, Betul Gökçe, Orhan Genç, Nazlı Buket Yazıcı ve soyadı öğrenilemeyen Abdulkadir'in de bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların hastane kontrollerinin ardından serbest bırakılması bekleniyor.