20 Nisan 2024 Cumartesi

Ankara'da gençlik örgütleri: Engellemeye çalıştığınız sesi yükselttik

Ankara'da üniversite öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektör protestosu sırasında işkenceyle gözaltına alınmalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Yaren Tuncer, "Bütün Ankara'yı kuşatma altına alarak engellemeye çalıştığınız sesi yükselttik, yine yükseltiyoruz" diye belirtti.

Ankara'da üniversite öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanan AKP'li Melih Bulu'yu protesto ettikleri sırada polisler tarafından işkenceyle alınmalarına ilişkin Tüm Bel-Sen Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Çok sayıda öğrencinin katıldığı toplantıya HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, HDP Ankara İl Örgütü yöneticileri katıldı.

TUNCER: İKTİDAR GENÇLİKTEN KORKUYOR
Öğrenciler adın açıklama yapan Yaren Tuncer, "Başından beri tepeden inme kararlarla, baskıyla, gözaltıyla, işkenceyle her istediğini yapabileceğini sanan iktidar, gençliğin itirazından, mücadelesinden ve dayanışmadan korktu" dedi. Eylemlerine yapılan saldırının nedeninin iktidarın gençlikten korkmasının göstergesi olduğunu ifade eden Tuncer, "Bu korku sahnelerini iyice açıklamak istiyoruz çünkü bu korkunun altında faşizme karşı mücadelenin umudu yatıyor. Sabah saatlerinden itibaren Ankara'nın çeşitli semtlerinde birçok arkadaşımızın evinin önü, birçoğunun Güvenlik Şube'den olduğunu tahmin ettiğimiz sivil polisler tarafından tutulmuştu. 2 arkadaşımız evlerinin önünden önce GBT bahanesiyle durdurulup, geçerli hiçbir sebep gösterilmeden zor kullanılarak gözaltına alındılar. Bu arkadaşlarımız hakkında hastanedeki muayenelerinin dışında resmi herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını bile bilmiyoruz. Arkadaşlarımız herhangi bir tutanak, evrak, nezarethane, ifade odası, avukat görüşmesi olmadan eylem saati geçene kadar saatlerce gözaltı aracının bagajında, emniyet otoparkında tutuldular" diye konuştu.

'SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ'
Gözaltında alındıklarında polisin fiziki işkencesine maruz kaldıklarını söyleyen Tuncer, tüm saldırılara rağmen bir araya gelmeyi başardıklarını belirtti. Güvenpark'a düzenlemek istedikleri yürüyüş sırasında polisler tarafından 32 kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Tuncer, şöyle devam etti: "Polis saldırısı sırasında bir arkadaşımızın bacağı iki yerden kırıldı, çapraz bağları koptu ve çok sayıda lezyonu oluştu. Gözaltındayken götürüldüğü hastanede tüm itirazlara rağmen 'bir şey yok' denerek gönderildi. Arkadaşımızın bugün ameliyat olma ihtimali var. Ancak bizler, her ne pahasına olursa olsun mücadeleyi sürdürerek bu saldırıları her seferinde boşa düşürüyoruz. Korkmakta çok haklılar çünkü bizim sesimizi, dayanışmamızı, mücadelemizi bir kez olsun engelleyemiyorlar. Her seferinde Ankara sokaklarını mücadele sloganlarıyla inletiyoruz. Bütün bu süreçte coğrafyanın dört bir yanında direnen gençlik defalarca ispatlamıştır: sizden, polisinizden, ev baskınlarınızdan, işkencelerinizden, kayyımlarınızdan korkmuyoruz. Bütün Ankara'yı kuşatma altına alarak engellemeye çalıştığınız sesi yükselttik, yine yükseltiyoruz."

KAÇMAZ: HERKES 'TERÖRİST' İLAN EDİLİYOR
Ardından söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz ise itiraz edenlerin sürekli devletin şiddetiyle karşı karşıya kaldığını ifade etti. Kaçmaz, "Faşist ittifak korku imparatorluğu yaratmaya çalışıyor. Ama en çok korktukları devrimci gençlerdir. Faşizmin doruğa çıktığı bir dönem söz konusu. Memleketin yarısına terörist demeye başladılar. İtiraz eden herkes 'terörist' ilan ediliyor" diye konuştu.