8 Mayıs 2024 Çarşamba

Ankara'da emek ve meslek örgütleri: Hedef gösterenler yargılanmalı

HDP'ye saldırıya karşı bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri, sadece tetiği çekenlerin değil hedef gösterenlerin de yargılanmasını isteyerek Vali ve Emniyet müdürünü istifaya çağırdı.

DİSK İç Anadolu Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, Ankara Tabip Odası, HDP İzmir il binasına yapılan faşist saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesini yaptığı eylemle protesto etti.

Eğitim-Sen Ankara 5 Nolu Şube binası önünde düzenlenen eylemde "HDP'ye yönelik saldırıyı kınıyoruz. Faşizme karşı omuz omuza" pankartı açıldı. Eylemde basın açıklamasını okuyan Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç, "Bu saldırı, demokratik siyasete ve halk iradesine, ülkenin çok kültürlü, çok kimlikli ve çok sesli dokusuna yönelik bir saldırıdır" dedi.

'HEDEF GÖSTERENLER DE YARGILANMALI'
Faşist saldırıyı gerçekleştiren Onur Gencer'in sosyal medya paylaşımlarına değinen Karakoç, göstere göstere gelen saldırıyı önlemeyen İzmir Valisi ve Emniyet Müdürü'nün istifa etmesini istedi. Katliamın sorumlusunun HDP'yi hedef gösterenler olduğuna işaret eden Karakoç, "Sadece tetiği çekenin değil parmaklarıyla hedef gösterenlerin de yargılanması gerekiyor. Kin ve düşmanlık üzerinden oy devşirmeye çalışan siyasi iktidar, bu saldırıya zemin oluşturan toplumsal ortamın asıl sorumlusudur" ifadelerini kullandı.

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
Karakoç, Saldırılara karşı muhalefeti ve halkı ortak mücadele çağrısında bulundu. KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise Türkiye'deki demokrasi güçlerine faali belli cinayete ve faşizme karşı ortak mücadele çağrısı yaptı.