8 Mayıs 2024 Çarşamba

Ankara'da Alevi kurumları ve siyasi partiler HDP'ye yönelik faşist saldırıyı kınadı

Ankara'da bulunan Alevi kurumları ve siyasi partiler yaptıkları basın açıklamasıyla HDP İzmir il binasına yapılan faşist saldırıyı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesini kınadı.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Ankara Şubesi'nin çağrısıyla, Ankara Dersimliler Derneği, Ankara Vartolular Derneği, Birleşik Mücadele Güçleri, HDP Ankara İl Örgütü, HDP Çankaya İlçe Örgütü, HDP PM Üyesi Nurettin Bilir yaptıkları ortak açıklamayla HDP İzmir il binasına yapılan faşist saldırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesini kınadı.

DAD Ankara Şubesi Başkanı Mustafa Karabudak'ın okuduğu açıklamada, HDP'nin yanında olduklarını vurguladı, bu saldırının oluşum evresinin HDP ve seçmenlerini hedef gösteren organize bir süreç olduğunu ifade ettiler

Karabudak bu saldırılar karşısında birlik olmak gerektiğini söyleyerek, "İktidar, kendi bekası için Türkiye halklarını düşmanlaştırarak, katliam politikalarıyla ayakta kalmaya çalışıyor. Bizler Türkiye halkları ve demokrasi güçleri olarak birlik içerisinde direnmek zorundayız. Kürtlere, Alevilere, demokrasi güçlerine, muhalefete yapılan saldırılar, 'bu daha başlangıç' diyenlerin, ülkeyi kaos ve karanlığa sürüklemek isteyenlerin eseridir" diye belirtildi.

Zulme karşı birlikte mücadele etmenin tek seçenek olduğunu vurulayan Karabudak, "Devletin kullandığı ayrıştırıcı ve hedef gösterici dilden kendine 'vazife' çıkaran katil Onur Gencer ve onu kollayan güçleri kınıyoruz. Deniz Poyraz canın ailesinin, Kürt halkının ve HDP'nin başı sağ olsun. Deniz Gezmişlerin anısına ismini Deniz koyan annesinin çağrısı hepimizedir. Önlerinde başımızı eğmeyeceğiz" diye konuştu.

'BU SALDIRININ ARKASINDA SOYLU VE ERDOĞAN VAR'
Karabudak'ın ardından söz alan HDP PM üyesi Nurettin Bilir "Deniz arkadaşımızı demokrasi şehidi olarak anıyoruz. Bunun arkasında Süleyman Soylu'nun ve Cumhurbaşkanı'nın olduğu kesin. Bu tek kişinin işlediği basit bir cinayet değil. Eş Genel Başkanımızın söylediği gibi dün orada bir toplantı olacaktı ve 40 arkadaşımız katılacaktı. Mevcut bu toplantının ertelenmesi üzerine bakacak olursak bu daha kapsamlı bir katliam olacaktı. Bu katliamların boşa çıkarılması demokrasi güçleri ve emek güçleri dostlarının birlik olmakla, mücadele etmekle olacaktır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.