19 Mayıs 2024 Pazar

Ankara Üniversitesi öğrencilerinden kayyum rektöre soruşturma

Ankara Üniversitesi öğrencileri, haklarında soruşturma açan üniversite rektörü Necdet Ünüvar'a temsili soruşturma tutanağı gönderdi.

Ankara Üniversitesi öğrencileri, kayyum rektör protestoları nedeniyle yaklaşık 20 öğrenci hakkında soruşturma açan üniversite rektörü Necdet Ünüvar'a temsili soruşturma tebligatı gönderdi.

Dikmen PTT Şubesi önünde bir araya gelen öğrenciler adına Nisan Çıra açıklama yaptı, Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsü'nde kayyum rektöre karşı "Yaşasın öğrenci dayanışması" diyerek eylem yapan 20 öğrencinin "Kayyum rektör istemiyoruz", "Cinsiyetçi rektör istemiyoruz" sloganlarının yasadışı sayıldığını belirten Çıra, öğrencilerin, kayyum rektör Necdet Ünüvar'ın AKP eski milletvekili ve Menzilci olduğunu yönündeki açıklamalarının hakaret sayılarak soruşturma açıldığını hatırlattı.

'BİZİ ENGELLEYEMEZSİNİZ'
En temel haklarını kullandıkları için haklarında açılan soruşturmayı kabul etmediklerini belirten Çıra, "Bundan dolayı da kayyum rektör Necdet Ünüvar'a soruşturma tebligatlarımızı göndermeye geldik. Gençlik istediği yerde, istediği eylemini yapar. Bizi engelleyemezsiniz" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERDEN KAYYUM REKTÖRE SORUŞTURMA
Haklarında soruşturma açılmasını kabul etmediklerini söyleyen öğrencilerin, AKP'li kayyum rektör Ünüvar'a soruşturma tebligatı gönderdi.

Tebligatta, şu ifadeler yer aldı: "Sayın Necdet Ünüvar, Ankara Üniversitesi Söz-Yetki-Karar Müşavirliği'nin 16.03.2021 tarih ve 5437 sayılı yazısı ve öğrenci dayanışmalarının 23.02.2021 tarih ve 1 sayılı soruşturma emri ile Ankara Üniversitesi Beşevler Yerleşkesi'nde kayyumlık binası içinde katılmış bulunduğunuz; atanmış rektörlüğe devam etmek, dört dönem AKP milletvekilliği yapmak, görevde keyfi davranmak gerekçesiyle kamu hizmetinden men edilme kararı bulunmak, tarikat liderlerini her yıl ölüm yıl dönümünde anmak, üniversite ve bilim düşmanı ülkü ocakları il başkanını odasında ağırlamak, izin verdiği eylemden soruşturma açmak ve benzeri eylem ve davranışlar sebebiyle 1 sayılı Üniversiteler Bizimdir kanununun 54/A hükmüne muhalefet isnadıyla hakkınızda disiplin soruşturması açılmıştır. Soruşturma kapsamında savunmanızı yapmak ve istifanızı sunmak için Ankara Üniversitesi Beşevler yerleşkesi kayyumluk önünde hazır bulunmanız gerekmektedir."