2 Mayıs 2024 Perşembe

Ankara Tabip Odası: 7200 ek gösterge hakkımızdır, istiyoruz

Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Ankara Tabip Odası, "Hekimler için ek gösterge 7200, tüm sağlık çalışanları için 3600 olmalıdır" dedi.

Ankara Tabip Odası, "Hekimler için ek gösterge 7200, tüm sağlık çalışanları için 3600 olmalıdır" talebiyle Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesi Ankara Tabip Odası yönetim kurulu üyeleri taleplerini içeren broşürleri sağlık emekçilerine dağıttı.

Basın açıklamasına Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç, Genel Sekreter Dr. Muharrem Baytemür, Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Ümit Yaşar Öztoprak, Dr. Haydar Can Dokuyan ve hekimler katıldı.

Eylemde konuşan Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç, ekonomik krizin olduğu bir ortamda yandaş sendikanın kamu emekçilerini olumsuz bir ücretle baş başa bıraktığını eleştirerek "Buna karşı sesimizi yükseltmek ve temel ücret talebimizi bir kez daha dile getirebilmek için burada bir araya geldik" diye konuştu.

Ek göstergenin emekliliğe yansıyacak şekilde hekimler için 7200'e, diğer sağlık emekçileri için de 3600'e yükseltilmesi gerektiğinin vurgulandığı basın açıklamasını Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ayşe Uğurlu yaptı.

Ek göstergelerin yüksek olmasıyla emekli aylığı ve emeklilik ikramiyesinde de artış sağlanacağını belirten Dr. Uğurlu "Ne zaman, neye göre ve ne kadar verileceği belli olmayan döner sermaye ödemelerinden vazgeçilmesini, sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığı olan temel ücret düzenlemesi yapılmasını istiyoruz" dedi.

Dr. Ayşe Uğurlu, hekimler ve sağlık çalışanlarının canları pahasına bir çalışma sürdürdüğünü vurgulayarak emeklerinin karşılıksız kaldığını söyledi.

Pandemi döneminde en zor süreci yaşayan sağlık çalışanlarının "Covid-19 meslek hastalığı olsun" talebinin halen Sağlık Bakanlığı nezdinde karşılık bulmadığını eleştiren Dr. Ayşe Uğurlu tüm hekimleri 7200 ek gösterge talebi başta olmak üzere hakları için dayanışmaya davet etti.