19 Mayıs 2024 Pazar

Ankara SBF'de öğrencilere ırkçı saldırı

AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (SBF) Rektör Erkan İbiş'in katılacağı sempozyumun protesto edilmesinin ardından dışarıdan gelen 50 kişilik ülkücü grup, polis ve ÖGB eşliğinde öğrencilere saldırdı. Saldırıda bir öğretim görevlisi yaralandı.

Ankara Üniversitesi (AÜ) ve Türk Tarih Kurumu (TTK) tarafından Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Rektör Erkan İbiş ile Kültür Bakanı Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın katılımıyla düzenlenen "Mekteb-i Mülkiye Sempozyumu"nu protesto etmek isteyen fakülte öğrencileri, sabah saatlerinde sempozyumun yapıldığı salona alınmadı.

'SİZİ DİRİ DİRİ YAKACAĞIZ'
Sempozyumun düzenlendiği salonun önüne gelen öğrenciler, özel güvenliğin saldırısına uğradı. Ardından öğrencilere yönelik saldırı üniversitedeki birçok öğrenci kulübü tarafından yapılan yazılı açıklamayla protesto edildi. Yaşanan olayların ardından bu kez okula giren 50 kişilik ırkçı öğrenciler, devrimci, demokrat ve yurtsever öğrencilere saldırdı. "Sizi diri diri yakacağız" diyerek polis ve ÖGB ile birlikte öğrencileri tehdit eden ırkçılar kadın öğrencileri darp etti. Saldırıya uğrayan öğrenciler, dışarıdan gelen ırkçı gruba polislerinin destek verdiğini belirtti.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİNE YUMRUKLU SALDIRI
Irkçı saldırı devam ederken bu sırada öğrencileri korumaya çalışan Eğitim Sen üyesi öğretim görevlilerine şişelerle saldıran ırkçı öğrenciler, öğretim görevlisi Kazım Ateş'e yumrukla saldırıda bulundu. Arbede sırasında ismi öğrenilmeyen bir akademisyen yaralandı. Yurtsever ve devrimci öğrenciler "Cebeci faşizme mezar olacak" sloganıyla Siyasal Orta Bahçe'de bekleyişlerini sürdürürken, okulun içinde ve dışında çevik kuvvet araçları bekletiliyor.