28 Mart 2024 Perşembe

'Ankara katliamının sorumluları er ya da geç cezalandırılacak'

10 Ekim Ankara katliamı davasına ilişkin Diyarbakır Tabip Odası'nda basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, "Katliamın tüm sorumluları yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar bu dava sürecek" diye belirtti.
Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, 10 Ekim Ankara katliamı davasına ilişkin Diyarbakır Tabip Odası'nda basın toplantısı düzenledi.
 
103 kişinin hayatını kaybettiği 500'e yakın kişinin yaralandığı Ankara katliamının milyonların ruhunda, yüreğinde yarattığı yaraların hala geçmediğini vurgulayan Diyarbakır Tabip odası Genel Sekreteri Orhan İlim, "Evet, acımız tarifsiz, hasretimiz derin. Öte yandan öfkemiz de büyük" dedi.
 
Bu davanın savcılığın eksik ve kabul edilemez mütalaasıyla bitirilmeye çalışılmasına tepki gösteren İlim, "Bilsinler ki, ağıtlarımız, gözyaşımız, acılarımız ve öfkemizle yoğrulan adalet mücadelemiz hiç bitmeyecek! Katliamın tüm sorumluları yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar bu dava sürecek" diye belirtti.
 
İlim, "Yitirdiğimiz arkadaşlarımızın bizlere bıraktığı en değerli emanet olan emek, barış, demokrasi mücadelesini de hep beraber, kol kola omuz omuza büyütmeye kararlıyız. Er ya da geç, sorumlular cezalandırılacak; emek kazanacak, demokrasi kazanacak, barış kazanacak" diye konuştu.