6 Mayıs 2024 Pazartesi

Ankara katliamının 68. ayında dayanışma çağrısı

Ankara katliamının 68. ayında yapılan anmada konuşan 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, bir kez daha ertelenen dava için dayanışma çağrısı yaptı.

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der), Ankara katliamının 68. ayında Ankara Garı önünde anma etkinliği düzenledi.

Anmaya hayatını kaybedenlerin yakınları, katliamda yaralananların yanı sıra dayanışmak için çok sayıda kişi katıldı. Anmada konuşan 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, Ankara Garı'nda yaşanan katliamdan önce gerçekleşen Diyarbakır ve Suruç katliamlarını hatırlatarak, gerçekleştirilen tüm katliamların bir an önce aydınlatılması çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen duruşmayı hatırlatan Coşgun, "Daha yeni tanıklar dinleniyor, mülkiye müfettişleri raporu gündeme daha yeni geldi ama dava seyrini değiştirmeyeceği gerekçesiyle taleplerimiz reddedildi. Katliamlar silsilesi göz göre göre, önlenebilecekken yaşandı. Yaşam hakkını, adaleti savunuyoruz. 'Kamusal sorumluluk var' diyoruz. Dahil olan herkesin, her kurumun yargılanmasını talep ediyoruz. 68 aydır adalet mücadelesini takip ediyoruz. Yitirdiğimiz canlar için vazgeçmiyoruz. 3 Eylül'de dava devam edecek. Bu zamana kadar dayanışma içindeydik, dayanışmanın güzelliğini yaşıyoruz ve devam eden süreçte de dayanışma içinde olmayı dileriz. 6'ıncı yılında meydanda bir anıt olmasını istiyoruz, anıt talebini tekrar ediyoruz" dedi.

Ankara katliamında yaralanan İshak Kocabıyık yaptığı konuşmada "Biz son sözümüzü söylemeden bu adalet yerine gelmeyecek" dedi.

Ankara katliamında hayatını kaybeden Korkmaz Tedik'in annesi  Zöhre Tedik ise adaletin birlik olarak sağlanacağını belirtti.