19 Nisan 2024 Cuma

Ankara katliamının 3. yıldönümü anmasına davet

Ankara katliamının 35. ayında katliamda yaşamını yitirenler anıldı. 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, katliamın 3. yıl dönümünde herkesi Ankara Gar'ı önüne gerçekleştirecekleri anmaya katılmaya davet etti.
10 Ekim Ankara katliamında hayatını kaybedenler, katliamın 35. ayında saldırının yaşandığı Ankara Gar'ı önünde anıldı. 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) tarafından her ayın 10. günü yapılan anmaya, yaşamını yitirenlerin aileleri ve yakınları, yaralılar katıldı.
 
Alanda toplananlar, katliamın yaşandığı saat 10.04'de hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulundu. Ardından 10 Ekim-Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun ile katliamda kızını kaybeden dernek yöneticisi Faik Deli birer konuşma yaptı.
 
'BİZ BİTTİ DEMEDEN BU DAVA BİTMEYECEK'
 
Coşgun, konuşmasında yargılanan 9 sanığa 101'er kez "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezası verilmesiyle geçtiğimiz ay sonuçlanan yargı süreci üzerinde durdu. "Biz bitti demeden bu dava bitmeyecek" diyen Coşgun, önümüzdeki ayın 10'unun, katliamın üçüncü yıl dönümüne denk geldiğini hatırlattı. Coşgun, Bu nedenle barış için, bu meydanda katledilen 103 can için önümüzdeki ay kitlesel olarak burada bulunmalıyız. Sizin de bildiğiniz gibi, 10 Ekim 2015 tarihinden sonra barış meselesi, bu ülkede daha önemli hale geldi" ifadelerini kullandı.
 
"Barış mücadelesi için en az katliam günü burada toplanan insanlar kadar Ankara Garı önünde bulunmalıyız" diyen Coşgun, herkesi 10 Ekim 2018 günü saat 09.30'da meydana gelmeye davet etti.
 
'35 AY GEÇTİ ANIT DİKİLMEDİ'
 
Katliamda kızını kaybeden Faik Deli ise katliamın üzerinden 35 ay geçmesine rağmen bir anıt bile yapılmamasına tepki gösterdi.
 
Anıtı dikilmediği kendilerinin sembolik olarak diktikleri anıtların bazı kesimlerce yapılan saldırılarla yıkılıp, yakıldığını söyleyen Deli, hükümete "Hani siz katliam olduğu zaman üç günlük yas ilan etmiştiniz. Demek ki bu ilan ettiğiniz üç günlük yas sahteymiş" sözleriyle yüklendi.
 
Deli, sözlerini başta siyasi partiler olmak üzere tüm kesimleri katliamın 3. yıl anmasına katılmaya davet ederek noktaladı.