28 Mart 2024 Perşembe

Ankara katliamı davasında karar günü: Sanıklar savunma yapıyor

Ankara katliamında keşif yapmaktan yargılanan Hakan Şahin, katliamda kullanılan ve üzerine kayıtlı olan araca ilişkin "Bu aracın nasıl işlerde kullanıldığını bilmiyorum. Ben aracı üzerime aldım fakat sadece bir kere gördüm" dedi.
103 kişinin yaşamını yitirdiği yüzlerce insanın yaralandığı 10 Ekim Ankara katliamının karar duruşması dördüncü gününde devam ediyor.
 
Duruşmaya aileler yanı sıra HDP milletvekilleri Kemal Bülbül, Celadet Gaydalı ile CHP milletvekili Mahmut Tanal izledi. Bugünkü duruşmada kararın çıkması bekleniyor.
 
Duruşma sanıkların beyanları ile devam ediyor. İlk sözü katliamda keşif yapmakla yargılanan Hakan Şahin aldı. Şahin, sanık Yakup Yıldırım'ın ifadesine ilişkin konuştu. Şahin, "Yakup'un dediği gibi onun telefonunu kullandım şarjım ve konturum olmadığı için" dedi. Mahkeme Başkanı Selfet Giray, Hüseyin Tunç ve diğer sanıklarla görüşüp görüşmediği yönündeki soruya ise "hatırlamıyorum" diye cevap verdi.
 
Şahin, savunmasının devamında, "Ben Ankara'ya dedikleri gibi keşif yapmak için gelmedim. Ankara'ya tedavim için geldim. Araç kiralamak için Ulus'ta kaldığım otel personeline sordum. Onlarda beni Çankaya'ya yönlendirdi. En son gelen mailde Yunus Durmaz'ın beni keşif için Ankara'ya gönderdiği söyleniyor. Ben kendim geldim Ankara. Yunus Durmaz göndermedi" dedi.
 
'EYLEMDE KULLANILAN ARAÇ BENİM ÜZERİME KAYITLI'
 
Şahin, katliamda kullanılan ve üzerine kayıtlı olan Citroen marka araca ilişkin ise "Bu aracın nasıl işlerde kullanıldığını ben bilmiyorum. Konuşmalarda da var zaten ellerinde başka araç olmadığı için bu aracı kullanmışlar. Ben aracı üzerime aldım fakat sadece bir kere gördüm aracı. Kod adımın Davut olduğu söyleniyor ama ben bu ismi hiç kullanmadım" diye kendisini savundu.
 
AVUKATLAR YA ÇEKİP GİDİYOR YA DA VİCDANEN KABUL ETMIYOR
 
Daha sonra sanıklardan Yakup Sahin söz aldı. Şahin'e daha önce mütalaaya ilişkin savunma yapmak için ek süre talebinde bulunduğunu bu talebin reddedilmesi nedeniyle tekrar ek süre talebinde bulundu. Mahkeme Başkanı Giray bu talebi de reddetti. Avukatı olmadığı için esasa ilişkin savunma yapmayan Şahin, "Avukatla savunma hakkımı kullanmadım. Hangi avukata dokunsak ya çekilmek istediler ya da vicdanen kabul etmediler. CMK avukatları çekip gittiler. CMK avukatlarını kabul etmiyorum" dedi.
 
Sanıkların beyanlarının ardından sanıklar Abdülhamit Boz, Abdülhamit Demir ve Hüseyin Tunç'un avukatı Orhan Şahin konuştu. Şahin, sanık Yakup Şahin'in vekili olma talebinde bulundu.
 
Ardından savunmaya başlayan Şahin, söze "Adil bir yargılama olmadı inşallah adil bir karar çıkar" diyerek başladı. İlk önce Abdülhamit Boz'un savunmasını yapan Şahin, "Eğer Abdülhamit Boz sizin dosyanızdaki Abdülhamit Boz olsaydı Antep'teki patlamadan yargılanması gerekirdi. Ama yargılanmadı. Şuanda Abdülhamit Boz için yeniden mütalaa gerekmektedir. Hem beraatını hem de adlı kontrolsüz tahliyesini istiyoruz" diye konuştu. 
 
Duruşma devam ediyor…