16 Nisan 2024 Salı

Ankara katliamı 58. ayı: Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz

10 Ekim Ankara Gar katliamında yaşamını yitirenleri 58. ayında anan aileler, "mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

Ankara'da 10 Ekim 2015 tarihinde IŞİD'in canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren 103 kişi Gar Meydanı'nda anıldı.

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) tarafından katliamın 58. ayında yapılan anma etkinliği saygı duruşu ile başladı. Anmada konuşan 10 Ekim-Der yöneticisi İhsan Seylan, saldırıda yaralanan bazı arkadaşlarının tedavilerinin devam ettiğini aktararak, mücadelelerini sonuna kadar sürdürecekleri sözünü verdi.

MÜCADELEYE DEVAM
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak 10 Ekim Gar Katliamı anıtının pandemiden dolayı sürecinin yavaşlatıldığını belirten Seylan, görevli olan kamu görevlilerini ve belediyenin anıt sürecini bir an önce başlatmalarını talep etti.

58 ay boyunca adalet arayışlarını sürdürdüklerini belirten Seylan, şunları söyledi: "10 Ekim'de burada bulunanlar, barışa gönül vermiş herkesin yanında olmak için buradaydı. Onların bizim için canlarıyla belirlediği yolda, bizlerde o barış, demokrasi ve emek bayrağını en yükseğe taşımak için mücadele etmeye devam edeceğiz. 5 yıl değil, 500 yıl geçse de katledilen canların isimlerini anacağız."

Açıklamanın ardından Beyrut'ta yaşanan patlamada yaşamını yitirenler anılarak, ailelere baş sağlığı dilendi. Anma etkinliği, "10 Ekim'i, unutma, unutturma" sloganıyla son buldu.