26 Nisan 2024 Cuma

Ankara Kadın Platformu'ndan gözaltılara tepki

Ankara Kadın Platformu, HDP'li siyasetçiler ile "İsimsizler Hareketi" soruşturması kapsamında gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

Ankara Kadın Platformu, Kobanê eylemleri nedeniyle HDP'li siyasetçiler ile "İsimsizler Hareketi" soruşturması kapsamında gözaltına alınanlara ilişkin açıklama yaptı.

Tüm-Bel Sen Genel Merkez binasında yapılan basın açıklamasında konuşan Aslı Han, IŞİD'e karşı kadınlar öncülüğünde ortaya konulan direnişi yargılamanın, kriminalize etmenin akıl tutulması olduğunu söyledi. Han, "Operasyonun hukuki değil siyasi olduğunu, aynı uygulamaların aylardır kayıp olan Gülistan Doku'yu alıkoyduğu bilinen fail Zeynal Abrakov için ya da daha ‘önce de yaptım bana bir şey olmaz' diyen Musa Orhan için geçerli olmamasından biliyoruz. Bu yüzden susmuyoruz" dedi.

Gözaltıların ülkenin temel gündemi olduğunu vurgulayan Han, "İktidarın baskı ve sindirmeyi temel araç haline getirdiği politikalarına tıpkı cinsiyetçiliğe direndiğimiz gibi direniyoruz. Direnmezsek asla nefes alamayacağımızı biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Han, HDP'li siyasetçiler ve "İsimsizler hareketi" soruşturması kapsamında gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısı yaptı.