4 Mayıs 2024 Cumartesi

Ankara Kadın Platformu: Garibe'nin mücadelesini sürdüreceğiz

Katledilen Garibe Gezer'in mücadelesini sürdüreceğini kaydeden Ankara Kadın Platformu, KHK'li Fatma Demirel'in ölümünün intihar değil cinayet olduğunu vurguladı. Kadınlar ayrıca hasta tutsak Aysel Tuğluk hakkında derhal tahliye kararı istedi. 

Ankara Kadın Platformu, Kandıra Hapishanesi'nde katledilen Garibe Gezer için basın toplantısı düzenledi. Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlenen basın toplantısında ayrıca hasta tutsak Aysel Tuğluk'un durumuna da dikkat çekildi. Toplantının gerçekleştiği salona, "Kadın tutsaklara işkence, cinsel istismar son bulsun! Garibe Gezer isyanımızdır!" yazılı pankart asıldı. 

Basın metnini okuyan Semra Demir, Aysel Tuğluk'un mücadele hayatını hatırlattı ve başkaldırma cüretini gösterdiği için ırkçı, cinsiyetçi ve militarist devletin çeşitli saldırılarına maruz kaldığını söyledi. Kocaeli Üniversitesi Adli Tıp Kurumu'nun (ATK) verdiği raporu hatırlatan Demir, ATK'nın birçok hasta tutsağın dosyasında olduğu gibi Tuğluk hakkında da politik bir karar vererek hapishanede kalabileceğini belirttiğini

Demir, Aysel Tuğluk'un tedavisinin önündeki engelin kaldırılarak derhal tahliyesini istedi. 

'GARİBE'NİN SESİNİ HEP BERABERYÜKSELTİYORUZ'
Kandıra Hapishanesi'nde tecavüz de dahil sistematik işkenceye maruz kalan Garibe Gezer'in 9 Aralık'ta katledildiğini vurgulayan Demir, "Onu cinsel işkenceye maruz bırakan ve ölümüne sebep olanların, devletin bizzat ortak olduğu bu cinayetin ve gerçeklerin peşini asla bırakmıyoruz. Yaşadığı cinsel şiddet ve tecride karşı mücadele eden Garibe Gezer'in sesini hep beraber yükseltiyoruz" ifadelerini kullandı.

'FATMA DEMİREL'İN ÖLÜMÜ İNTİHAR DEĞİL CİNAYETTİR'
KHK ile işinden ihraç edilen sağlık emekçisi Fatma Demirel'in intihara sürüklenmesine de dikkat çeken Semra, "48 yaşında yaşadığı KHK zulmüne daha fazla direnemedi ve birçok KHK'li gibi geride bıraktığı 'Azaltamadığım acılar, iyileştiremediğim yaralar gördüm' sözleriyle hayatına son verdi. Bu bir intihar değil cinayettir, sorumlusu iktidardır. Biz kadınlara dayatılan ölüm, işkence ve erkek-devlet şiddetine karşı birbirimizi yaşatacağız, birlikte mücadelemizi büyüteceğiz. Sesimiz Kandıra'dan yankılansın. Kazanımlarımızı birlikte omuzladık, saldırılarınıza karşı da birlikte güçlüyüz." dedi.

Açıklama "Jin jiyan azadî" sloganları eşliğinde son buldu.