27 Nisan 2024 Cumartesi

Ankara Kadın Platformu: 25 Kasım'da Sakarya Meydanındayız

Erkek ve devlet şiddetine karşı isyanı büyüteceklerini kaydeden Ankara Kadın Platformu, 25 Kasım'da 18.30'da Sakarya Meydanında olacaklarını duyurdu.

Ankara Kadın Platformu, 25 Kasım programını açıkladı. Mimarlar Odasında yapılan açıklamada, "Erkek ve devlet şiddetine itaat yok isyan var! 25 Kasım'da sokaklardayız" yazılı pankart açıldı. Basın metnini Ece Türközü okudu.

25 Kasım'ın tarihçesini hatırlatan Türközü, "Kadın mücadelesine yönelik baskı ve yok etme politikalarına itaat yok isyan var demek için sokağa çıkıyoruz" dedi. Tüközü, erkek şiddetine karşı yaşamı savunan, savaşa karşı barışın sesini yükselten kadınlara yönelik baskıları hatırlatan Türközü kadına yönelik her türlü şiddetle mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti ve devam etti: "Ankaralı kadınlar olarak; 25 Kasım Cuma günü saat 18.30'da Sakarya Meydanında erkek ve devlet şiddetine karşı sesimizi yükseltiyoruz. Umutsuzluğu birlikte yok edip, cesareti kenetlenen ellerimizde hissediyoruz. Erkek ve devlet şiddetine karşı itaat yok isyan var demek için seni de çağırıyoruz."