7 Mayıs 2024 Salı

Ankara girişinde direnen avukatlara İstanbul'dan destek

"Savunma Yürüyüşü" düzenleyen Baro başkanlarının Ankara'da polis tarafından engellenmesine İstanbul Barosuna bağlı avukatlar tepki gösterdi. Avukatlar, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun istifasını istedi.

İstanbul Barosuna bağlı avukatlar, baro başkanlarının ülke genelinde başlattığı "Savunma Yürüyüşü"nün Ankara'da polis tarafından zorla engellenmesini İstiklal Caddesi'nde bulunan İstanbul Barosu önünde protesto etti.

Çok sayıda avukatın cübbeleriyle katıldığı eylemde, "Feyzioğlu istifa" sloganları atıldı. Eylemde konuşan İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu, baro başkanlarının Ankara'ya tepkilerini göstermek için gittiklerini söyledi. Moroğlu, "Baroları susturmak, işlevsizleştirmek ve vatandaşın hak arama özgürlüğünü ortadan kaldırmaya yönelik bir avukatlık kanunu değişiklik önerisi geldi önümüze. İşte buna tepkilerini göstermek üzere baro başkanlarımız yürüyerek Ankara'ya vardılar. Ancak bildiğiniz gibi tam Ankara girişinde kolluk kuvvetleri tarafından engellendiler" diye konuştu.

Engellemeye tepki için bir araya geldiklerini ifade eden Moroğlu, Anıtkabir'de bekleyen avukatları hatırlatarak baro başkanlarının oyununa getirildiklerini ifade etti. Moroğlu'nun bu sözlerine avukatlar "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganıyla karşılık verdi.

Moroğlu "İstanbul Barosu Başkanımızın hepinize ayrı ayrı selamları, sevgileri var. Baro başkanları Ankara'nın girişinde adeta tutsak edildi, Ankara'ya alınmıyorlar. Böyle bir şey olamaz ama Barolar Birliği Başkanı nerede?" diye konuştu.

Moroğlu'nun bu sözlerine karşılık olarak avukatlar "Feyzioğlu istifa" sloganı attı.

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu'nun konuşmasının ardından tüm illerde baro ve adliye binalarının önünde eylem yapılacağı duyuruldu. İstanbul'da ise yarın (23 Haziran Salı) saat 12.30'da Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde, saat 18.30'da ise İstanbul Barosu önünde bir araya gelineceği belirtildi.

Yapılan oturma eyleminin ardından kitle dağıldı.