26 Nisan 2024 Cuma

Ankara Adliyesi önünde kadınlara polis saldırısı: 3 gözaltı

Ankara'da Vcom hayvan hastanesinde çalışan veteriner hekime cinsel saldırıda bulunan Hasan Bilgili davası öncesi adliye önünde açıklama yapan kadınlara polis saldırdı. Saldırıda 3 kadın gözaltına alındı.

Ankara'da sahibi olduğu Vcom hayvan hastanesinde çalışan veteriner hekime cinsel saldırıda bulunan Hasan Bilgili ve ona yardım ederek delilleri yok eden Hüseyin Şenyurt ve Serkan Durmaz'ın yargılandığı dava Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Hasan Bilgili'nin "nitelikli cinsel saldırı", "cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından, delilleri yok etmede ona yardım eden Serkan Durmaz "basit cinsel saldırı", "alıkoyma, tehdit, hakaret", "suç delillerini yok etme" suçlarından, Hüseyin Şenyurt ise "delilleri yok etme" suçundan yargılanıyor.

Duruşma öncesi Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen Ankara Kadın Platformu üyelerine polis müdahale etti. 

Dava öncesi Ankara Kadın Platformu'nun yapmak istediği basın açıklamasına "valilik izni" yok diyerek engel olan polisler, gazetecilere de "sarı basın kartı yok" diyerek müdahale etmeye çalıştı. 

Kadınlar ve gazeteciler adliye önünde sürüklendi. 3 kadın gözaltına alındı. Polisin saldırısında Aysun Gençtanır, Betül Koca, Büşra Gerçek gözaltına alındı.