3 Mayıs 2024 Cuma

Anarşist Kadınlar: İsmail Beker, peşindeyiz

Anarşist Kadınlar, Kadıköy'de bir diş hekiminin göçmen bir temizlik işçisine fiziksel ve cinsel saldırısına ilişkin yaptıkları açıklamada, "Kadının beyanı esastır. İsmail Beker, peşindeyiz" dedi.

Diş Hekimi İsmail Beker'in yanında çalışan temizlik işçisi göçmen kadına yönelik saldırısının ardından gözaltına alınan ve serbest bırakılan Beker'in, kadın dayanışmasını hedef alan açıklamalarına tepkiler sürüyor. Açıklama yapan Anarşist Kadınlar, İsmail Beker'in isminin önündeki sıfatlarla darp ve cinsel tacizin üstünü örtmeye çalıştığına dikkat çekerek, "Kamera kaydında tecavüzü aramak, kadının vücudunda şiddetin izini bulmaya çalışmak, kamera kaydındaki görüntüleri kesip biçip o görüntüleri yorumlamak ve 'hiçbir şey yok' denilerek kanıtlanmaya çalışılan 'gerçek', bir kadının yaşadıklarının yok sayılmasıyla sonuçlanıyor" diye belirtti.

Göçmen kadınlara yönelik şiddet ve cinsel saldırının üstünün örtüldüğüne ilişkin birçok örnek yaşandığını hatırlatan Anarşist Kadınlar, "Seks işçiliği varsa tecavüz ve şiddet yok; kamera kaydı yoksa tehdit yok mu diyeceğiz? Sosyal medyada 'kadın zaten escortmuş, İsmail Bey ilişkiyi kabul etmeyince böyle yapmış' diyenler tam da bunu söylüyor" diyerek konuya ilişkin aklama çabalarına tepki gösterdi.

"Olay münferit değil" diyen Anarşist Kadınlar açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Bütün manipülasyon çabasına karşı, tekrarlamak gerek. Bir kadın dün olduğu gibi bugün de çığlık atarsa… Biz koşacağız! Çünkü birbirimizin sesine kulak verdiğimizde yaşıyoruz; yaşamımızı kuşatan erkek şiddetinden kadın dayanışmasıyla kurtuluyoruz.  Haber kanallarına çıkıp kamera kayıtlarını göstererek 'Böyle mi tecavüze uğranır' diyen İsmail Beker gibilerin zihniyetini biliyoruz ve bulunduğumuz her yerde teşhir etmeyi sürdüreceğiz. Erkek adalet İsmail Beker'i serbest bıraktı ancak biz peşindeyiz!"