21 Mayıs 2024 Salı

Amed Emek ve Demokrasi Platformu: Tutuklamalar bizi yıldıramaz

Tutuklanan 14 siyasetçi ve sendika temsilcisi için eylem yapan Amed Emek ve Demokrasi Platformu, faşizme karşı mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Diyarbakır merkezli 5 ilde yapılan ev baskınlarda gözaltına alınan 19 kişiden 14'ünün tutuklanmasına Yenişehir ilçesinde bulunan ACZ Plaza önünde protesto etti.

Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe örgütleri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ile platform bileşenleri katıldı. Eylemde, "Baskılar ve tutuklamalar bizi yıldıramaz" pankartı taşınırken kitle alkış ve zılgıt eşliğinde "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz", "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Berxwedan jiyane" sloganlarını attı.

'DİYARBAKIR'DA OPERASYONLAR PERİYODİKLEŞTİ'
Kitle ve polis arasında uzun süren müzakerenin ardından açıklama yapıldı. İlk olarak kısa bir konuşma yapan platformun Dönem Sözcüsü Mehmet Ceylan, yapılan gözaltılara değinerek operasyonların periyodik hale geldiğini söyledi. Ceylan, operasyonların gündemi değiştirmek için olduğunu belirtti. 

'MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Ardından konuşan HDP Milletvekili Remziye Tosun, "Adliyede bugün resmen bir tiyatro oynandı. Bağlar ile eşbaşkanımıza neden 'Jin jiyan azadi' sloganını attığını, neden Musa Anter ve Halepçe Katliamı anmasına katıldığını sormuşlar. Ve tutuklanan 14 kişi bu nedenlerden kaynaklı tutuklandı. Halepçe Katliamı tüm dünyada tanınmış ve biliniyor. Sadece burada bilinmiyor. Mesele Halepçe Katliamı değil mesele barışı isteyen, zulme baş kaldıran Kürtlerin olmasıdır. Dün bunun cevabını Amed'de kongrede halkımız katılımıyla cevabını verdi. Biz biliyoruz ki zindanlara da atsalar, öldürseler de mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Tek bir kişi dahi kalsak geri adım atmayacağız ve mücadelemizi yükselteceğiz. Her yerde direnişimizi sürdüreceğiz. Jin jiyan azadi" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Açıklama kitlenin attığı "jin jiyan azadi" sloganıyla son buldu.