7 Mayıs 2024 Salı

'Altın Erdoğan için adalet'

Antalya'da mevsimlik işçi olarak çalışırken çavuşun saldırısında bir gözünü kaybeden Altın Erdoğan, Antalya'da eylem yaptı. Eyleme Emek ve Demokrasi Güçleri ile Antalya Kadın Platformu da destek verdi.

Altın Erdoğan, 28 Ekim 2020 tarihinde mevsimlik işçi olarak çalıştığı tarlada çavuş ve eşi tarafından saldırıya uğrayarak bir gözünü kaybetti. 15 kişilik servis aracında 30 işçinin maskesiz taşınmasına itiraz ettiği için saldırıya uğrayan Erdoğan, kendisine saldırıların gözaltına dahi alınmaması, 2 yıl geçmesine rağmen davanın açılmamasına tepki gösterdi.

Antalya'da Attalos Meydanı'nda açıklama yapan Altın Erdoğan'a Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri il Antalya Kadın Platformu da destek verdi.

Yapılan açıklamada, yaşananları özetleyen Altın Erdoğan, 28 Ekim 2020 tarihinde yaşadığı saldırının ardından suç duyurusunda bulunmasına rağmen dava açılmamasına tepki gösterdi.

Güvencesiz, esnek çalışan mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının pandemi de daha da ağırlaştığına işaret eden Erdoğan, "Pandeminin en ağır yaşandığı zamanlarda işçilerin maskesiz olarak balık istifi taşınmasına dikkat çekmek istedim. Önce uyardım, uyarım dikkate alınmayınca telefonumla görüntü almak istedim. Bunun üzerine araçtan indiğimde etrafım çevrildi ve şiddet gördüm. Zaten bir gözümden engelliyken diğer gözümden de oldum. Ancak zorbalıkları burada bitmedi. Önce beni, sonra tüm şahitleri hayatları ile tehdit ettiler. Buna rağmen bazı işçi arkadaşlarım gerçekleri söyledi ve emniyete beyanda bulundular" dedi.

Kendisine saldırarak gözünün kör olmasına neden olanların gözaltına alınmadığını, suç duyurusunda bulunmasına rağmen dava sürecinin başlamadığını kaydeden Erdoğan, "Bu olay yaşanalı neredeyse 2 yıl olacakken davanın açılmamış olması, mesele kadına yönelik şiddet olunca, hele ki işçi bir kadınsanız yargının nasıl ağır aksak ilerlediğinin göstergesidir. Ama biliyorum ki yalnız değilim ve bu dava artık sadece benim davam değil. Bu adalet mücadelesini birlikte yürütürsek şiddet uygulayanların hak ettikleri cezayı alacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Yanında duran, dayanışma içinde olanlara teşekkür eden Erdoğan, adalet mücadelesine destek çağrısında bulundu, "Gelin kararttıkları dünyamı birlikte aydınlatalım" dedi.

Eylemde, "Altın Erdoğan adalet istiyor" pankartı taşındı.