18 Mayıs 2024 Cumartesi

Alsancak'ta '1 Mayıs' yürüyüşü: Geleceğimiz için Gündoğdu'da buluşalım

İzmir'de 1 Mayıs 13.00'te Gündoğdu meydanında kutlanacak. HDP İzmir İl Örgütü, milletvekillerin katılımıyla Alsancak'ta yaptığı yürüyüşle bildiri dağıttı, halka yönelik konuşmalarla 1 Mayıs'a çağırdı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Murat Çepni'nin de katılımıyla Alsancak'ta halka yönelik konuşmalarla bildiri dağıttı ve 1 Mayıs'a çağırdı. 

"Birleşe birleşe kazancağız"sloganının yükseldiği dağıtımda, iktidarın kadın ve çocuk düşmanı politikaları teşhir edildi ve "Biz bu düzene mahkum değiliz" denildi. Özsavunma hakkını kuşanarak 1 Mayıs meydanlarına akacaklarını kaydeden kadınlar, HDP saflarında mücadeleyi büyüteceklerini belirtti. 

HDP Milletvekili Murat Çepni de, "İşçinin ölümleri üzerinden, doğa katliamı üzerinden, gençliğin geleceksizleştirilmesi üzerinden,  kadın emeğinin  sömürüsü üzerinden, kadın cinayetleri üzerinden kendine beka kurmaya çalışıyor. Kürt halkı, Aleviler tüm halkımız bu zulüm düzenini karşısında güçlerini birleştirmek zorunda. Hep birlikte tüm isyanımızı alarak yarın 1 Mayıs meydanlarını dolduracağız; işimiz, ekmeğimiz, geleceğimiz ve özgürlüğümüz için yarın 13.00'te 1 Mayıs meydanında buluşalım" dedi.