17 Mayıs 2024 Cuma

Almanya'da sağlık emekçileri greve çıktı

Almanya'da ülke çapında 460 hastanede greve çıkan sağlık emekçileri, hükümeti çalışma saatlerinin iyileştirilmesi konusunda uyardı.

Almanya'da sağlık emekçileri daha iyi çalışma koşulları ve ücretler için dün greve çıktı. Grev, ülke çapında 460 hastanede gerçekleşti.

55 bin üyesi bulunan Marburger Bund adlı sağlık emekçileri sendikasının çağrısıyla gerçekleşen grevde sağlıkçılar yüzde 5.5 oranında ücret artışı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep ediyor. Greve çıkan sağlık emekçileri, bulundukları şehirlerin meydanlarında bir araya gelerek taleplerini haykırdı.

Marburger Bund Genel Başkanı Susanne Johna, yaptığı açıklamada pandemiyle birlikte sağlık emekçilerinin çalışma koşullarının ağırlaştığına dikkat çekti, pek çok sağlık çalışanının istifa ettiğini aktardı.

Johna, sağlık emekçilerinin "yüzde 80" koşullu sözleşmeleri tercih ederek, daha iyi çalışma saatleri karşılığında maaşlarının bir kısmından vazgeçtiğini söyledi. Özellikle yoğun bakım ünitelerinde çalışan pek çok sağlık emekçisinin birden fazla sorumluluğu üstlenerek hizmeti sürdürdüğünü belirten Johna, yüzde 5.5'lik ücret zammının yanı sıra sağlık emekçilerinin görev başında değilken çağrılmalarına bir limit konulması ve çalışma saatlerinin düzeltilmesi gerektiğini dile getirdi.