29 Mart 2024 Cuma

Almanya'da İşgal saldırıları protestoları sürüyor

Almanya Memmingen ve Frankfurt'ta sokağa çıkan çok sayıda kişi işgalci Türk devletinin hava saldırılarını protesto etti.

İşgalci Türk devletinin Rojava ve Başur Kürdistan'a yönelik hava saldırılarına ilişkin Avrupa kentlerinde protestolar sürüyor.

Almanya'nın Bavyera eyaletinde bulunan Memmingen kasabasında, eylem yapıldı. Çok sayıda kişinin katılımıyla düzenlenen eylemde, "Sömürgeci Türk devletinin faşist iktidarı tarafından Rojava'ya havadan yapılan saldırı sonucu yüze yakın sivil insan da hayatını kaybetti" denildi.

Eylemde, Türk devletin saldırılarına ses çıkarma ve halklarla dayanışma çağrısı yapıldı.

"Yaşasın uluslararası dayanışma" pankartının açıldığı eylem "Türk ordusu Kürdistan'dan defol" ve "Yaşasın uluslararası dayanışma" sloganlarıyla sona erdi.

Frankfurt'ta ise enternasyonalist gençler, işgalci Türk devletinin Rojava ve Güney Kürdistan'a yönelik hava saldırılarına karşı yürüdü.

Aralarında gençlik örgütü Young Struggle, ZORA, Internationale Jugend (Enternasyonal gençlik), TCŞ, Kommunistischer Aufbau (Komünist İnşa), KGÖ, MLKP, YDG, Partizan ve PKK bayraklarının taşındığı yürüyüşte, faşist rejimin kara işgali başlatma planlarına karşı direnişi büyütme, Rojava devrimini savunma ve faşizme, erkek-egemen sisteme, işgale karşı direnişi sahiplenme çağrısında bulunuldu.

"Kürdistan faşizme mezar olacak", "Biji berxwedana Rojava" ve "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganlarının atıldığı yürüyüşte, ayrıca ülkücülerin bir derneğine de eylem düzenlendi.