6 Mayıs 2024 Pazartesi

Almanya SKB: Zaman devrimcilere sahip çıkma, ZORA ile dayanışma zamanı

Berlin'de ZORA'lı kadınların ve LGBTİ+'ların Filistin halkı ve FHKC'yi desteklediği için ev baskınıyla gözaltına alınmasına tepki gösteren Almanya SKB, zamanını  devrimcilere, sosyalistlere dönük baskı ve caydırma politikalarına ses çıkarma zamanı olduğunu kaydetti. Almanya SKB, ZORA ile dayanışmaya çağırdı.

Sabah saatlerinde Berlin'de 8 noktada gerçekleşen ev baskınlarında ZORA genç kadın örgütü üyelerine ters kelepçe işkencesiyle yere yatırarak şiddet uyguladı. Gerekçe ise Filistin'deki sömürgeci savaşa karşı çıkmaları ve Filistin halkını, mücadelelerini desteklemek.

'KADINLARIN VE HALKLARIN DAYANIŞMASINA SALDIRIYOR'
Gözaltı saldırısına ilişkin açıklama yapan Almanya Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), "Almanya, siyonist İsrail devletinin yaklaşık 2 aydır Filistin halkına yönelik katliamına ses çıkarmıyor. İzliyor. İzlemekle de kalmıyor gönderdiği silahlarla İsrail'i destekliyor. Buna karşın Almanya, bu sömürgeci  işgale karşı direnen halkların yanında yer alan sol ilerici güçlere saldırıyor. Sömürgeci, soykırımcı savaşın başından beri, savaşı protesto eden solcu ve devrimcilere karşı, Berlin polisi saldırgan tutum içinde. Geçtiğimiz günlerde  kafelerde sadece Filistin puşisi taktıkları için gözaltına alınan insanlar oldu. Sadece Gazze'de kadın ve çocukların bombalarla öldürülmesini protesto ettikleri için gözaltına alınanlar insanlar oldu. Alman devleti Filistin halkının mücadelesini destekleyenleri kriminalize etti. Berlin polisi bu sabahta ZORA'lı genç kadınların evlerine baskın düzenleyerek kadınların ve halkların dayanışmasına saldırıyor" dedi.

Açıklama şöyle devam etti: "Sabahın erken saatlerinde evlere baskın yapan, ters kelepçe ile yere yatırarak gençlere şiddet uygulayan polis, ZORA'nın sosyal medyada yaptığı bir paylaşımdaki cümleyi, broşürü neden olarak gösterdi.  ZORA'nın yaptığı paylaşımda, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) ilerici bir güç olarak belirtiliyor. Bunu gerekçe göstererek, genç  kadınlara saldıran polisi ve Alman devletini kınıyoruz.

'ZAMAN ZORA'YLA DAYANIŞMA ZAMANI'
"ZORA, uzun yıllardır Almanya ve Avrupa'da kadın mücadelesi yürüten genç kadınların sol bir örgüttür. Kadına yönelik şiddete, tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine ve her türlü baskıya karşı her alanda mücadele veriyor. Elbette sömürgeci savaşa karşı durmak da bu mücadele içindedir. ZORA Filistin'li kadınların, halklarının yanındadır. Bunu her ortamda her koşulda dile getirmekten çekinmez. Devrimci duruş bunu gerektirir ve ZORA gericiliğe faşizme, erkek egemen kapitalist sisteme karşı duran devrimci bir kadın örgütüdür. Her daim insan haklarından, ifade özgürlüğünden bahseden Almanya'nın, Filistin'de 20.000 insanın ölümüne neden olan soykırımcı bu kirli savaşı görmezden gelirken, sosyalistlere, devrimcilere saldırması şaşırtıcı değil. Zaman gerçekleri daha güçlü, daha inatçı haykırma zamanı. Zaman devrimcilere, sosyalistlere dönük baskı ve caydırma politikalarına ses çıkarma zamanı. Zaman ZORA'yla dayanışma zamanı. Baskılar ve engellemelere devrimci mücadeleyi yıldıramaz. ZORA Yalnız değildir."