20 Mayıs 2024 Pazartesi

Alınteri: HDP'yi destekleyeceğiz ama...

Alınteri gazetesi, 24 Haziran seçimlerinde HDP ve Demirtaş'ı destekleyeceğini açıkladı. Alınteri, destek açıklamasında HDP'ye bolça eleştirilerde bulundu, "ama"larını sıraladı. Alınteri gazetesi, 24 Haziran seçimlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
 
"Kapitalizmin kendisi gibi burjuva parlamentarizmi de tarihsel bakımdan artık miadını doldurmuştur" diyen Alınteri, 24 Haziran seçimleri için de "seçim olmayan seçim" ifadesini kullandı ve seçimin iki kampın çarpışmasına sahne olacağını belirtti. 
 
HDP ve Demirtaş'ı destekleyeceğini açıklayan Alınteri, "HDP, izlediği politika ve taktiklerden çok, hakkını verememiş olmakla birlikte bugün hala temsil ettiği değerlerden ötürü, kendilerini 'Cumhur' ya da 'Millet' ittifakı olarak adlandıran iki burjuva bloktan farklı bir yerde durmaktadır" dedi.
 
HDP'yi "parlamenterizm" ve "güven vermemek"le eleştirerek "ama"larını sıralayan Alınteri'in açıklamasının son bölümü şöyle: "Fakat, sadece andığımız bu başlıklardan ibaret olmayan bütün eleştirilerimize ve bunların toplam sonucu olarak yoğunlaşmış kaygılarımıza rağmen, Kürt halkının onu hala ‘yasal temsilcisi’ olarak görmeyi sürdürmesi ve bütün Kürt düşmanları tarafından da böyle görülüyor olması nedeniyle, 24 Haziran sürecinde HDP’yi ve Selahattin Demirtaş’ı destekleyeceğiz."