24 Nisan 2024 Çarşamba

Aliağa'da işçi Serkan Şanlı vinç çarpması sonucu hayatını kaybetti

Aliağa'da kurulu bulunan Kılıçlar Katı Atık Alüminyum Hurda Demir Çelik fabrikasında vincin çarptığı İşçi Serkan Şanlı hayatını kaybetti. Elektrikçi B.D. ise yaralandı.

Aliağa Ağır Sanayi Bölgesinde kurulu Kılıçlar Katı Atık Alüminyum Hurda Demir Çelik isimli fabrikada Serkan Şanlı isimli işçi iş cinayetinde hayatını kaybetti.

Evrensel'de yer alan habere göre; vinç bakımı sırasında üretimin durması gerektiğini ancak durdurulmadığını kaydeden işçiler, başka vincin Serkan Şanlı'nın bakım yaptığı araca çarptığını ve Şanlı'nın duvarla vinç arasına kalarak yaşamını yitirdiğini söyledi. Elektrik Bakım işçisi B.D olaydan yaralı kurtuldu.

YETERSİZ ÖNLEMLER, İNSANLIK DIŞI ÇALIŞMA ŞARTLARI
İşçiler, fabrikada ambulansın olamadığını söyledi. Covid-19 salgını nedeniyle az işçiyle uzun süreli üretim yapıldığını kaydeden işçiler, "Mesailer 12-16 hatta 24 saate varıyor. Hasta veya teması izinliyse yerine bakanlar iki vardiya yaparak çalışıyor. O gelene kadar da izin kullanamıyor. Soyunma yerleri barakadan ibaret. Küçük bir yer olduğu için buralar salgının yayılmasını kolaylaştırıyor" dedi.

İŞÇİNİN 1,5 LİTRE SU HAKKI VAR
İşçiler yönetimin tutumunu aktarırken, çarpıcı bir örnek veriyor: "Günde sadece 1,5 litre su hakkımız var. Ambardan alıyoruz. Eğer yanımıza almazsak veya bitmişse yemekte su vermiyorlar susuz kalıyoruz."

ALİAĞA'DA İŞÇİLER ÖLÜMLERİ DEVAM EDİYOR
Aliağa'da ekim ayından bu yana iş cinayetinde hayatını kaybeden işçi sayısı 8 oldu. Gemi sökümde 2 işçi, HABAŞ, Özkanlar, İzmir Demir Çelik, HABAŞ Limanı, Star Rafineri (PETKİM) ve şimdi de Kılıçlar Fabrikasında bir işçi olmak üzere toplam 8 işçi yaşamın yitirdi.