1 Mayıs 2024 Çarşamba

Aliağa gemi söküm işçileri: Üreten biziz yöneten de olacağız

Direnişlerini sonlandıran Aliağa gemi söküm işçileri, sarı sendika ve oy toplamak için patronlarla işbirliği yapan siyasi partilere ve tüm zorluklara karşı direndiklerini kaydetti. Kazanımlarını ve öğrendiklerini sıralayan işçiler, "Üreten biziz yöneten de biz olacağız, mutlaka" dedi. 

Direnişlerini 11. gününde aldıkları ortak karar ile sonlandıran Aliağa gemi söküm işçileri yazılı bir açıklama yaptı. "Örgütsüz, deneyimsizdik ama direndik" diyen işçiler, dayanışma gösteren herkese teşekkür etti; sarı sendika ve oy almak için patronlarla işbirliği yapan siyasi partilere de tepki gösterdi. 

"Biz bir ateş yaktık. Bu ateş sönmedi. Bu düzen devam ettikçe o ateş yanmaya devam edecek. Örgütlü olan patronlara ve uşaklarına rağmen direndik. Bu direniş tohumu içimize serpildi. Kök salıp filizlenmesi yine biz işçilerin ellerindedir" diyen işçileri direnişin kazandırdığı ve öğrettiklerini de şöyle sıraladı: 
🔹 "Yevmiyelerimizin yükseltilmesini sağladık.
🔹Sigorta primlerimiz tam ve maaşlarımızın hepsinin bankaya yatırılmasını sağladık.
🔹 Gemi söküm işçisi, üzerinden 25 yıllık ölü toprağını attı, birleşerek yan yana gelebileceğini öğrendi.
🔹Tüm Türkiye kamuoyu gemi söküm patronlarının muazzam karları karşısına gemi söküm işçisinin çalıştığı zorlu koşulları gördü.
🔹 Kazanma yolunda, örgütlenmenin, birlik olmanın büyük bir adım olduğunu tecrübe ettik.
🔹 Patronlara gücümüzü gösterdik, patronlar her istediklerini her an yapamayacağını gördü.
🔹 Bu mücadele içinde yasal haklarımızı da öğrendik."

Türkiye'nin dört bir yanında direnenleri selamlayan gemi söküm işçileri, açıklaması şöyle sonlandırdı: "Üreten biziz yöneten de biz olacağız. Mutlaka..."