3 Mayıs 2024 Cuma

Aliağa gemi söküm işçileri kazanana kadar direnmekte kararlı

Aliağa gemi sökümde başlayan direniş ikinci gününde sürüyor. Direniş alanında çadır kuran işçiler talepleri kabul edilene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Limter-İş Sendikası Genel Sekreteri Demiral da direniş alanına gitti, işçilerin direnişi kazanımla sonuçlanana kadar direniş alanında olacaklarını açıkladı.

İzmir Aliağa'da gemi sökümde çalışan işçiler, ücretlerinin artırılması, sigortalarının aldıkları ücret üzerinden yatırılması, işçi sağlığı, iş güvenliği kapsamında gerektiği olan kişisel donanım malzemelerindeki kısıtlamalara son verilmesi, eyleme katılan işçilerin işten atılmaması talebiyle başlattıklarını direniş sürdürüyor. İşçilerin talepleri arasında, yıllık izinlerin zamanında kullandırılması, cumartesi öğleden sonra mesai sayılması da yer alıyor.

9 işletmede çalışan işçilerin patronlara ilettikleri taleplerinin kabul edilmemesi üzerine Aliağa gemi sökümde farklı işletmelerde çalışan 2 bini aşkın işçi dün iş bırakma eylemi başlattı.

Eylemlerini ikinci gününde sürdüren işçiler direnişe alanına çadır kurdu. Herhangi bir sendikaya üye olmayan işçiler komite kurarak taleplerini patronlara iletti. İşçiler talepleri kabul edilene kadar direnişlerini sürdüreceklerini açıkladı.

MÜCADELEMİZ SONUÇLANANA KADAR BURADAYIZ
İşçi temsilcileri yaptıkları toplantının sonuçlarını işçilerle paylaştı. Direniş kırıcılığına izin verilmeyeceği belirten temsilci, işçilere talepleri kabul edilene kadar iş bırakma eylemini sürdürmeleri çağrısında bulunuldu. İşçilerin sabah işbaşı yapar gibi direniş alanına geleceğini ve şantiyeye gitmeyeceklerini, kart basmayacaklarını söyleyen temsilci, "Biz yarın da buradayız, diğer gün de buradayız. Mücadelemiz sonuç alana kadar burada olmaya devam edeceğiz. Mücadelemiz burada başladı, burada bitecek" dedi.

LİMTER-İŞ DİRENEN İŞÇİLERİN YANINDA
Limter-İş Sendikası Genel Sekreteri Hakkı Demiral, bugün direniş alanına gitti. Direnişi kazanımla sonuçlandırana kadar Aliağa gemi söküm işçileriyle birlikte direneceklerini söyleyen Demiral, direnişe katılan işçiler arasında üyeleri de olduğunu söyledi.

Demiral, "Limter-İş Sendikası olarak işçilerin haklı direnişinin yanındayız. Süreci kazanımla sonuçlandırmanın tek yolu, işçilerin örgütlenmesidir. Güvenli çalışma yaşamı, insanca çalışma koşullarının oluşturulması, ücretlerin artırılması kazanımlarının kalıcılaştırılmasını toplu sözleşmeyle sağlayabiliriz. Bu nedenle işçileri sendikamızda örgütlenmeye çağırdık. Direnişin sonuna kadar biz de işçilerle birlikte burada olacağız. İşçiler kararlı, başaracağız. Biz de işçilerle birlikte mücadeleyi kazanımla sonuçlandırana kadar direneceğiz" diye konuştu.